Inspector Nose

De spelers zijn een team van detectives die proberen om samen elke zaak op te lossen. De actieve speler is Inspector Nose en zal tips geven, terwijl de andere spelers die tips zullen moeten evalueren, om zo samen tot een besluit te komen.

In de speldoos vinden we 60 verschillende kaarten die dubbelzijdig zijn, met verschillende voorwerpen afgebeeld. De 8 dobbelstenen bevatten ook allerlei (andere) voorwerpen. De startkaart met de rode pijl wordt op de tafel gelegd, en daarachter komen 5 verschillende voorwerpen te liggen. Inspector Nose schud de 5 kaarten met de getallen van 1 tot 5, en trekt daar een getal uit. Dat getal geeft aan welke kaart of welk voorwerp je teamgenoten moeten vinden, aan de hand van tips die Inspector Nose gaat geven. 

Hij neemt 5 van de 8 dobbelstenen naar keuze, dobbelt deze en kiest 1 dobbelsteen met een bepaald voorwerp op. Dat voorwerp moet een tip zijn voor de kaart die je collega's zoeken. Nu moeten zij samen beslissen welke kaart dit al zeker niet is. Hebben ze dit juist, schuif je de kaart naar boven en gaat het spel verder. Inspector Nose neemt nu een nieuwe dobbelsteen erbij, zodat hij er terug 5 heeft, en dobbelt opnieuw. Dit gaat hopelijk net zo lang verder totdat de spelers nog maar 1 kaart meer over hebben. Het team scoort net zoveel punten als ze kaarten wisten te elimineren.


Nu komt de volgende speler aan de beurt die de rol van Inspector Nose mag aannemen. Na 5 rondes is het spel ten einde, waarbij het team van detectives zal proberen om zoveel mogelijk punten te scoren. Inspector Nose lijkt eenvoudiger dan het is. Het is niet altijd evident om goede tips te geven aan de hand van de dobbelstenen. Als de spelers mekaar een beetje kennen, zou dit geen probleem mogen geven, alhoewel ... ?

Dit spel is geschonken door NSV en is vanaf juni te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2 - 5
Leeftijd : vanaf 7 jaar
Speelduur : 20 minuten


Reacties

Populaire posts