Regenboogbende

Regenboogbende: verzamel handig de kristallen! is de volledige naam van dit weeral prachtig ogend spel van Haba. Het spel speelt zich af hoog in de wolken, waar de spelers proberen om zo veel mogelijk wolkenkristallen te verzamelen met behulp van de regenbogen.

Elke speler krijgt een houten figuurtje en 2 ronde schijfjes met gaatjes in. In de grootste schijf zitten 3 gaten, en in de kleinste schrijf zitten 5 gaatjes. Als de spelers blauwe kristallen verzamelen, komen die in de schijf met 5 gaatjes te liggen. Zodra die schijf gevuld is, gaan die blauwe kristallen terug naar het midden van het speelbord, en mag die speler een grote gele kristal nemen en die op de kleine schijf leggen. Zodra een speler er in slaagt om 3 grote gele kristallen te verzamelen, wint deze speler.

Het spelbord heeft een kleurrijk onderbord, waar bovenop 4 grote puzzelstukken komen te liggen met gaten in. In elk rond gat komt er 1 blauw kristal te liggen. De overige blauwe steentjes komen in het gat midden van het spelbord. De grote gele kristallen leg je naast het spelbord. Elke speler plaatst zijn figuur in een cirkel naar keuze. De speler die het kleurigste gekleed gaat mag als eerste met de dobbelsteen werpen.

De dobbelsteen bevat verschillende kleurvlakken en een ster. Dobbel je een bepaald kleurvlak, dan mag je een blauwe kristal uit het midden van het spelbord nemen en op elke cirkel van die gedobbelde kleur een kristal plaatsen. Dobbel je een ster, dan mag je een kleur naar keuze nemen. Na het dobbelen mag de speler 1 van de 3 regenbogen kiezen. Er zijn 3 verschillende formaten van regenboog beschikbaar. Het is de bedoeling dat je met je figuurtje over de regenboog naar een andere cirkel beweegt. Eenmaal aangekomen in de nieuwe cirkel, mag je alle kristallen die daar liggen op je rondje plaatsen. Daarna is het de beurt aan de volgende speler, en het spel gaat zo verder tot er een speler is die 3 gele kristallen kan verzamelen.

Dit spel is zoals je misschien wel gemerkt heb voor de kleinere spelers. Alhoewel de doos aangeeft dat dit spel geschikt is voor spelers van 4 tot 99 jaar, denken we dat vooral de spelers van 4 tot 7 jaar hier heel gelukkig mee gaan zijn. Met dit spel leren de spelers afstanden inschatten. Ze proberen een bepaalde afstand met de regenbogen van verschillende maten in te schatten. Een leuk spel om de eerste stappen in de spellenwereld te zetten.

Dit spel werd geschonken door Haba / Belong en is vanaf juli te spelen bij Het Geel Pionneke.
Regenboogbende is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.


Aantal spelers : 2 - 4
Leeftijd : 4 - 99
Speelduur : 20 minuten

Reacties

Populaire posts