Nieuwsbrief Zonnespel

EVENEMENTEN

De spellen van Zonnespel krijgen steeds meer internationale bekendheid. Zo zijn de spellen van Zonnespel dit weekend voor het eerst te spelen op een spellenbeurs in... Parijs! Zie www.ludinord.fr

Ietsje verder in de tijd, maar minder ver naar het zuiden, ligt de Brabantse spellenbeurs Zuiderspel. Deze gezellige beurs wordt gehouden op 9 april, Tweede Paasdag. Zonnespel zal hier prominent aanwezig zijn met spellen voor jong en oud. Kom gezellig een dagje spelen, in onze stand is uiteraard het nieuwe spel Antarctica te spelen en naar verwachting wordt deze hier ook gesigneerd door spelauteur Jouke Korf en illustratrice Tamara Havik. Voor meer info, zie www.zuiderspel.nl

De partnerbeurs in Groningen, Noorderspel, is dit jaar helaas afgeblazen.


ANDERE PUBLICITEIT

Begin februari was Zonnespel voor de tweede keer aanwezig op de landelijke Bergsportdag, waar de verbeterde versie van Mount Everest goed werd ontvangen. Verder zijn er de afgelopen tijd een aantal artikelen en recensies over de spellen van Zonnespel verschenen, onder andere in Spel!, Ouders en Coo en het blad van Vrouwen Voor Vrede. Deze maand komt er wellicht een bespreking van Antarctica in Greenpeace Magazine.


HERDRUKKEN

In deze periode verschijnen herdrukken van Max, De Geheime Gang, Mount Everest en Stop de Stropers. Max beleeft daarmee alweer zijn vierde druk! Bij Mount Everest is de layout van het bord verbeterd, waardoor het prettiger speelt. Bij de tweede druk van Stop de Stropers zijn zowel het spelbord als de spelregels aangepast zodat het spel veel duidelijker is en vlotter speelt. Jouke Korf fans zullen blij zijn met deze vernieuwing!
Op Zuiderspel kun je de nieuwe versies van beide spellen spelen.


NIEUWE UITGAVES 2012

De belangrijkste vraag is elk jaar weer: welke nieuwe spellen gaan er komen? Dit jaar heb ik gekozen voor twee spellen: een kinderspel en een abstract spel voor de volwassen spellenliefhebber.

Het kinderspel van 2012 is 'Waar Woon Jij' (5+) van Jim Deacove dat al heel lang op de nominatie staat voor een Zonnespel-uitgave. Dankzij de nieuwe vaste tekenaar van Zonnespel zal de Europese versie er heel mooi uit komen te zien. Momenteel is de Canadese versie van dit spel nog sporadisch verkrijgbaar onder de titel 'Home Builders'. Binnenkort een collector's item!

Het tweede spel dat dit jaar het licht zal zien is één van Jim Deacove's meest bijzondere spellen: 'Maze'. Dit spel met houten speelstukken lijkt qua manier van spelen een beetje op schaak. Het spel zit zo slim in elkaar dat ik me er steeds weer over verwonder. Het is een grote eer om dit spel eindelijk uit te mogen geven. Ik ben bezig er iets heel moois van te maken. En het is super leuk om nog een eigen variant toe te mogen voegen.

Zowel 'Waar Woon Jij' als 'Maze' zullen vanaf oktober in de winkel liggen.

Reacties

Populaire posts