Pizza Paletti

Wat onmiddellijk opvalt aan Pizza Paletti, is de doos. Deze ziet er namelijk uit als een echte pizza doos, maar dan zonder de vetvlekken en geuren. (voorlopig toch nog)

In het begin van het spel, plaatsen de spelers hun figuurtjes op 1 van de vakjes rond de pizzeria.
Iedereen krijgt 10 dollar, maar geen ingrediënten om te beginnen. 3 pizza recept kaarten komen open te liggen naast het bord, met daaronder 3 fiches.

Tijdens een beurt dobbel je met 3 dobbelstenen en die koppel je aan vakjes op je speelbord voor je scooter of pizza vrachtwagen. De vrachtwagen heeft 2 dobbelstenen nodig, de scooter maar 1. Dit stelt dan het maximum aantal vakjes voor dat de speler deze beurt mag bewegen. Een speler kan zijn pion van een straat in een winkel bewegen om ingrediënten te kopen, die kosten 1 dollar voor de eerste, 2 dollar voor de 2de enzovoort.  Dobbel je 13, mag je ook een blokkade plaatsen op de weg.

Zodra je alle ingrediënten hebt om 1 van de pizza's te maken, laat je dit zien aan je medespelers,
en mag je de fiche onder de pizza-kaart omdraaien. Vanaf dan begint de race tussen alle spelers die deze pizza kunnen maken, om het huis op deze fiche te bereiken. Degenen die daar als eerste in lukt, legt de ingrediënten terug in de voorraad, en krijgt het geld dat op de pizza kaart staat. Is het dan ook nog eens een rood huis, krijg je een bonus van 3 dollar voor de levering.

Het spel gaat verder tot dat alle pizza's afgeleverd zijn. De speler met het meeste geld is de winnaar.

Dit spel werd geschonken door Noris Spiele/ Goldsieber en is vanaf maart te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers: 2 - 4
Speelduur: 45 minuten
Leeftijd: vanaf 6 jaar


Reacties

Populaire posts