Ristorante Italia

Ah, de heerlijke geuren van steenoven-gebakken pizza's en de lekkere pastas met calorierijke sauzen komen me al tegemoet. Elke speler bezit in Ristorante Italia een eigen Italiaans restaurant - het zou redelijk belachelijk zijn mocht dit een Chinees buffet restaurant zijn - dat je beter en verfijnder wil maken dan die van de tegenspelers, en om zo de meeste punten bijeen te sprokkelen en dit smakelijk spel te winnen.

Eerst en vooral moet je een menu samenstellen, naar de weekelijkse markt gaan om de benodigde ingredienten te verzamelen, de zaak zelf verbeteren en vergroten, de chef zijn vaardigheden verbeteren, dat wordt aangeduid door een cook-o-meter. (zou die van Sergio Herman dan in het rood staan ?). Met andere woorden, zorg ervoor dat je het meest exclusieve restaurant van de stad hebt.

Het spel neemt 4 fasen in beslag, en elke fase bestaat uit 3 rondes. In elke ronde kunnen de spelers 2 van de verschillende beschikbare akties uitvoeren  : trekken van recepten of wijn kaarten, ingredi├źnten kopen, een 'personal touch' blokje nemen, een bonus kaart kopen of een kookopleiding aankopen. Speciale gebeurtenissen tijdens het spel zijn bezoekjes van VIP (waarschijnlijk de jury van 'mijn restaurant'), bezoekjes van culinaire reviewers en tot slot is er de Nationaale Kookwedstrijd, waar alle spelers het tegen mekaar opnemen met hun 'lekkerste herechtje'.

Je kan een economische strategie inplannen, of een kwaliteits strategie toepassen. Beiden kunnen naar een overwinning leiden, maar een combinatie van de 2 is ook mogelijk. Er zijn 2 varianten te spelen : een light versie of de volledige versie.

Dit spel werd geschonken door Red Glove en is vanaf oktober te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2 - 5
Speelduur : 90 minuten
Leeftijd : vanaf 10 jaarReacties

Populaire posts