Ancient terrible things

Horror spellen : je houdt ervan van of je moet er helemaal niets van hebben. De fans mogen weer in hun handen wrijven, want Acient terrible things is één en al horror. Tenminste als je niet vies bent van een factor geluk door dobbelstenen. Enkele avonturiers bevinden zich in een erg duistere jungle, en komen zo verschillende schrikwekkende gestaltes tegen. Slechts één avonturier zal dit avontuur overleven !


Vrees niet, dit is geen spel met duizend-en-één regeltjes zoals zovele andere horror spellen. Het is een simpel en vlot dobbelspel. Ook de look en feel ziet er prima en netjes uit.  Het is nu aan de spelers om combinaties te dobbelen om monsters te verslaan en grondstoffen te verzamelen, om zo punten te scoren.


Een speelbeurt bestaat uit maar liefst 7 stappen. In stap 1 zal enkel gebeuren als er geen kaarten met monsters meer op het spelbord liggen. In dat geval moet je op al die plaatsen zo een kaart neerleggen.

In stap 2 mag je je mannetje verplaatsen naar een monsterlocatie, en dan mag je alle fiches daar nemen en eventueel de actie uitvoeren die bij die locatie hoort. Stap 3 laat je toe om een monster te verslaan op de locatie waar je bent, en als je genoeg fiches hebt, hoef je hier zelfs niet voor te dobbelen.In stap 4 moet je dobbelen en de combo's proberen te vormen om het monster te verslaan. Lukt je hierin scoor je punten (en de kaart van dat monster). Lukt je dat niet, neem dan een strafpunten fiche.
Bij stap 5 wordt er gekeken of je als eerste 3 monsters van een bepaalde soort heb kunnen verslaan. In dat geval krijg je 4 punten. Zodra iemand anders meer monsters van die soort weet te verslaan, moet jij die 4 punten - in de vorm van een kaart - terug afgeven. Mocht je een fiche met strafpunten moeten nemen, en is dit de laatste, dan is het spel onmiddellijk afgelopen.Bij stap 6 mag je kaarten kopen in de handelspost, en je hebt keuze uit de 3 open kaarten. Eenmaal een speler een kaart gekocht heeft, zal deze aangevuld worden met een nieuwe. En in de laatste stap worden er kaarten op hand aangevuld tot je er 3 hebt. De reeds gebruikte acties komen terug ter beschikking.


Dit spel werd geschonken door Pleasant Company Games en is vanaf april te spelen bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers: 2-4
Leeftijd: vanaf 14 jaar
Speelduur: 60 minuten

Reacties

Populaire posts