Hospital rush

Het hospitaal of ziekenhuis waar je nu bent terecht gekomen, is geen zoals wij dat allemaal kennen. Er heerst hier een concurrentie tussen de verschillende artsen om een vaste job te kunnen krijgen.
En de dokters - die nota bene de eed van Hippocrates hebben getekend - zullen dit spelletje smerig spelen.


Om te starten plaats je het dubbelzijdig spelbord, afhankelijk van het aantal spelers, in het midden van de tafel. Elke dokter neemt een eigen spelersbord en zijn spelmateriaal. Op het spelbord komen 4 patiënten te liggen. Na het kiezen van een startspeler kan het spel beginnen.


Een spelronde bestaat uit 5 fases. De spelrondes worden steeds herhaald, totdat iemand 10 punten heeft. In dat geval wordt die ronde afgemaakt en wint de speler met de meeste punten.
De eerste fase is het plaatsen van de eerste actiefiguur op één van de vrije plaatsen op het speelbord in het midden of op hun eigen speelbord. Dan mag deze speler onmiddellijk deze actie uitvoeren.
In de tweede fase doet men identiek hetzelfde als in de eerste fase.


In de derde fase ga je patiënten terug naar huis sturen die genezen zijn. Ligt jou fiche bij deze patiënt, dan scoor je punten. Bij de vierde fase gaat men kijken of er al iemand 10 punten heeft, zo niet gaat fase 5 van start. Die bestaat uit de voorbereiding voor een volgende ronde en de startspeler schuift dan door.

Bij het spelen van dit spel zal je al snel merken dat diegene die aan kop staat vaak de andere spelers tegen zich gaat krijgen. Het jammere is dat die spelers dan niet voor hun eigen voordeel kunnen spelen, enkel voor het nadeel van een andere speler. Maar dit is natuurlijk geen reden om dit spel niet eens een keertje te proberen.

Dit spel werd geschonken door Pegasus Spiele / Eggert Spiele en is vanaf april te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers: 3-5
Leeftijd: vanaf 10 jaar
Speelduur: 50 minuten

Reacties

Populaire posts