King's gold

De Caraïben ... een fantastische plaats om te relaxen en heerlijke cocktails te drinken. Dat is niet altijd zo geweest. Lang geleden werd dit gebied beheerst door handelaars en piraten die handelden in gestolen goederen en schatten. Toen de koning te horen kreeg dat deze piraten enorme schatten aan het verzamelen waren, gaf hij het order om een deel van hun eigendommen in te lijven.


Bij King's Gold ben jij aan de beurt om piraat te spelen, en je zult moeten proberen om schepen en andere piraten te plunderen. Hoe ver wil jij gaan om de hebberige koning te misleiden, en om de rijkste piraat van heel de kust en de wijde zee te worden ?

Tijdens een speelbeurt mag de actieve speler met 5 dobbelstenen werpen, en dit tot 3 maal toe. Indien je een gekruisd bot dobbelt, is deze dobbelsteen geblokkeerd tot het einde van de beurt. In het andere geval mag de speler de overige dobbelstenen laten liggen of herdobbelen naar keuze. Zodra je na 1,2 of 3 beurten dobbelen gedaan hebt, bepalen de dobbelstenen het volgende :


Heb je 1 geldstuk en 1 kanon, neem zoveel geldstukken uit de doos en plaats deze bij de koning.
Heb je 1 geldstuk en 1 doodshoofd, mag je zoveel geldstukken van een speler naar keuze stelen.
Heb je op alle 5 de dobbelstenen een geldstuk, mag je alle geldstukken van de koning nemen.
Werp je 5 keer een doodshoofd, mag je alle geldstukken van een medespeler stelen.
Staat op elke dobbelsteen een kanon, mag je al het geld uit de doos nemen en is het spel onmiddellijk ten einde. Dobbel je echter 3 of meer gekruiste botten, of heb je geen enkele combinatie kunnen dobbelen, moet je 3 geldstukken aan de koning betalen.

Het spel is ten einde indien alle 60 geldstukken uit de doos verdwenen zijn. De piraat met het meeste geld is de winnaar.

Dit spel werd geschonken door Blue Orange games en is vanaf april te spelen bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers: 2-6
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Speelduur: 15 minuten

Reacties

Populaire posts