Ifrito

Van het land waar de zon opkomt, tot aan het land waar de zon onder gaat, het reilen en zeilen van de wereld zal bepaald worden door de roem van Suleiman de Grote. Hij heeft een wijsheid en kennis als geen ander. Al van bij zijn geboorte was hij gezegend met vele talenten, en tijdens zijn groei leerde hij allerlei geheime dingen. De man werd zo machtig dat hij zelfs in staat was om over de hemelse genieën te heersen. Ze bouwden steden en  bewogen bergen op zijn commando, uit schrik uit zijn boosaardigheid.


Maar zoals we allemaal weten zijn mensen sterfelijk, zelfs het leven van Seleiman de Grote moet ooit tot een einde komen. De machtige genieën verspreiden zich : sommigen gaan naar Netherworld of Order, anderen gaan naar de Netherworld of Chaos, maar de trouwe volgers van deze grote heerser blijven ter plaatse. Zij hopen de dienaars van hun meester opnieuw te kunnen onderwerpen. Elk van hen hebben tapijten gemaakt gevuld met geheime magie en ze op weg gestuurd om de verspreidde genieën te verzamelen.
Jou doel in dit spel is om als eerste 9 genieën te vangen van je tegenstanders, of 3 van hun magische tapijten. Tijdens je speelbeurt mag je één van de volgende acties uitvoeren : breng een nieuw tapijt in het spel, beweeg één van je tapijten op het spelbord, of neem een tapijt van je tegenstanders in beslag, inclusief de genie die ermee aan het vliegen is.


Het meest vernieuwende aan dit spel valt ook direct op : je kan hier op 2 verschillende niveaus spelen. Het is als het ware een echt 3D bordspel. Wat betreft spelmateriaal niets dan lof. De genieën zijn echte mannetjes uit plastic. Ook heb spelbord is best stevig en ziet er kleurrijk en aantrekkelijk uit. En laat je niet afschrikken door de Russische uitgeverij. We hebben een Nederlandstalige handleiding ter onze beschikking ! Ook door de korte speelduur zullen de niet-veel spelers al eens sneller dit spel willen uitproberen.


Dit spel werd geschonken door Zvezda en is vanaf april te spelen bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers : 2-4
Leeftijd: vanaf 10 jaar
Speelduur: 10 - 15 minuten

Reacties

Populaire posts