27th Passenger: A Hunt On Rails

Als je gek bent van deductie spellen zoals Cluedo en NY Chase, dan moet je zeker deze 27the Passenger - A hunt on rails eens uitproberen. Dit spel gaat een stapje verder dan een normaal deductiespel.


27th Passenger is een kaartspelletje dat je in 30 minuten tot een uur kunt spelen. Alles draait hier om een moordcomplot in een trein. Jij en je medespelers zijn moordernaars op deze trein en je hoofddoel is om als laatste over te blijven op het einde van de rit. Door slim te handelen en door deductie zal je onschuldige passagiers van je verdachtenlijst moeten schrappen. Mocht je beslissen om iemand te vermoorden, en dat blijkt een onschuldig iemand te zijn, lig je onmiddellijk uit het spel. Je zal eerder moeten uitvissen welke karakters je medespelers zijn en ze vermoorden voor de trein zijn eindpunt bereikt.


Om te weten te komen welke karakters er schuldig of onschuldig zijn, zijn er 3 karaktereigenschappen per figuur : het uitzicht, de geur en de stem. Door eigenschappen te schrappen hou je steeds minder en minder mogelijkheden over. Maar onthou wel : je zit op een trein. Er zullen constant mensen op en af stappen, waardoor het spel erg dynamisch is en de jacht op je slachtoffers moeilijker. Je zal wel zien welke passagiers er afstappen in een station, dus daardoor kan je lijst ook al verminderen. De professionele moordenaars hebben ook nog kaarten ter beschikking die hen kunnen beschermen tegen tegenstanders en om je identiteit nog wat langer te verhullen.


Dit spel werd geschonken door Purple Games en is vanaf juni te spelen bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers : 3-6
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 45 minuten

Reacties

Populaire posts