Fresh Fish

De groenharige en groen geklede mannen van 2F behoren tot één van onze favorieten in de spellenwereld. Zeker als ze hun stijl van spellen jarenlang weten door te trekken. Deze keer is er weer een grote groene doos die op jullie staat te wachten om geopend te worden : Fresh Fish.


Het is tijd om naar de markt te gaan. Jij bent een beginnende handelaar en je tracht om de beste plaatsen te bemachtigen om je marktkraampjes op te stellen. En enkel die handelaar met de meest verse materialen zal de meeste klanten kunnen lokken.


In Fresh Fish zal je proberen om jou marktkraampjes zo dicht mogelijk bij de bijpassende vrachtwagens die komen leveren te bouwen, en dit op een enorm groot leeg marktplein - een beetje zoals het marktplein van Geel dus. Het direct leveren van goederen van de vrachtwagen aan het marktkraampje is niet toegestaan : er moet minstens 1 weg vakje tussen beiden liggen. Jammer genoeg is de concurrentie groot en heftig, waardoor je elkaars doorgang zult moeten blokkeren. En dan zijn daar nog eens de neutrale marktstallen die ook nog eens in de weg staan.


Om de vakjes voor jou kraampjes veilig te stellen zal je de kraam tegels goedkoop moeten aankopen op een veiling. Maar opgelet als je te weinig bied en de veiling verliest, dan zal je een plaats veel verder verkrijgen. Op het einde van het spel tel je alle weg tegels tussen je kraampjes en de vrachtwagens, en je telt daar de bespaarde muntstukken van af. De speler met de laagste waarde wint het spel, want hij zal de meest verse goederen aanbieden.


Fresh Fish is het spel van de maand juni bij Het Geel Pionneke en werd geschonken door 2F Spiele.Aantal spelers : 2-5
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 45 minuten

Reacties

Populaire posts