Fröschlein aufgepasst!

De kleinste spelers zullen weer in de wolken zijn met deze Fröschlein augepasst! Ze verstaan waarschijnlijk helemaal niets van de titel, maar ze zullen het snel door hebben dat het een spel is waar de kikkers goed moeten oppassen voor de gevaarlijke ooievaar voor deze hen met huid -zonder haar- opeet.


Het doel van het spel is om als eerste met zijn reiger of ooievaar 3 kikkers te vangen. Maar dit is niet zo simpel als je denkt, want de kikkers blijven niet altijd op dezelfde plaats zitten. In de doos vinden we 4 reigers of ooievaars, een groot spelbord, negen groene kikkers uit hout, een dobbelsteen met kleuren en negen actiekaarten. Voor de start van het spel worden de reigers verdeeld zodat elke speler er 1 heeft. Deze komt op een punt aan de rand van het spelbord te staan.De jongste speler mag starten en we spelen met de klok mee. Er zijn een paar regeltjes die je altijd in acht moet nemen : Er bevindt zich altijd maar 1 kikker in het water, de kikker mag enkel van zeeroos naar zeeroos springen en een reiger mag zich op elk vlak begeven, ook op een zeeroos.

Op de dobbelsteen staan 4 verschillende symbolen : de 2 of 3 wil zeggen dat je met de reiger zoveel vakken mag verder bewegen. Een kikker wil zeggen dat deze gaat bewegen. Beweeg je een kikker op een zeeroos, mag je nogmaals spelen. Dan zijn er nog 3 symbolen over. Dobbel je dit heb je de keuze om je reiger 1 vak te verzetten, of een actiekaart te gebruiken. Door de acties kan het gebeuren dat je reiger terug naar zijn vertrekpunt vliegt. Om de kikker te vangen, moet de reiger op de plaats van een kikker op een zeeroos eindigen of als een kikker naar een zeeroos spring waar al een reiger staat, zal deze ook gevangen worden.

Dit spel werd geschonken door Noris Spiele en is vanaf juni te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 5 jaar
Speelduur : 15 minuten

Reacties

Populaire posts