Mahé

De allereerste versie van dit spel verscheen in 1990 en had toen de wel klinkende naam : "De Verhitte Strijd aan het Koude Buffet". Vorig jaar bracht Franjos Games dit spel in een opgepoetste en frissere versie uit onder de naam : "Mahé". En je kan deze versie met 7 ipv met 6 spelen !


De setting is een tropisch eiland waar vele schildpadden hun eieren komen leggen. De spelers spelen allen met een schildpad en jullie proberen om zo veel mogelijk eieren op het strand te gaan leggen. Dat doe je door met je schildpad rondom het eiland te zwemmen. Maar zoals je weet zijn schildpadden niet van de snelsten, en als ze ergens kunnen geraken zonder al te veel inspanningen te moeten leveren, zullen ze dat ook doen. Door op de rug van een andere schildpad te springen kunnen ze zo gratis mee liften.


Ben je eenmaal rondom het eiland geweest, mag je een kaart van de stapel trekken. Daarop staan een aantal eieren dat kan schommelen tussen 1 en 6 stuks. Zodra deze stapel met kaarten op is, is het spel ten einde. En als je weet dat er maar 20 kaarten zijn, kan het dus snel gedaan zijn. Nadat de stapel leeg is zal er nog 1 rondje gespurt worden, en wie dan als eerste finished krijgt nog 7 extra eieren.


Via dobbelstenen wordt bepaald hoeveel plaatsen de spelers hun schildpad verder mogen bewegen. Je kan tot 3 dobbelstenen gooien met waarde 1 tot 3, maar je mag nooit meer dan 7 gooien. Doe je dat toch, dan komt je schildpad terug op het eerste vak te staan. Lukt het je om minder te dobbelen mag je het aantal ogen vermenigvuldigen met het aantal dobbelstenen dat je daarvoor nodig had. Dus maximaal kan je dan 3 dobbelstenen werpen met bijvoorbeeld een 2, een 2 en een 3. 7 x 3 = 21 vakjes verder bewegen. Onderweg steek je andere schilpadden voorbij, maar als je op een vak eindigt waar een andere speler zwemt, dan kan je op zijn schild klimmen.

Zit je op de rug van een andere schildpad, dan mag jij bepalen of de speler van de onderste schildpad nog een dobbelsteen moet gebruiken of niet om te bewegen. Als het resultaat echter meer dan 7 is, dan gaan alle schildpadden in die stapel (vanaf de actieve speler) terug naar vak 1. Zo niet bewegen de schilpadden samen verder. Mocht je met iemand op je rug voorbij de meet komen, krijgt de speler van de bovenste schildpad de kaart !

Dit spel werd geschonken door Franjos spiele en is in juli het spel van de maand bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers : 2-7
Leeftijd : vanaf 6 jaar
Speelduur : 20 minuten

Reacties

Populaire posts