Roar-a-Saurus

Roar-a-Saurus snijdt het thema van de dinosaurussen aan. Zeer populair bij kinderen, maar ook bij volwassenen tegenwoordig. Zou de nieuwe film Jurassic World er iets mee te maken hebben ?


In de doos vinden we het volgende materiaal :
-5 speler matjes in de vorm van een dinosaurus hoofd
-20 gevechtsdobbelstenen
-10 overwinnings toekens
-30 knock out tokens
-50 power-up tokens
-5 'clunk' tokens
-5 'Oh Yeah' tokens
-10 'OO AH' tokens
-10 'Clink' tokens
-10 'Zinngg' tokens
-10 'Swoosh/Mmmm!' tokens
-20 schade markeerders


Als je snel even leest wat er allemaal in de doos zit, zal je merken dat dit een luchtig familiespel is, en geen zwaar strategisch avondvullend spel, gelukkig maar. De illustraties zien er prachtig uit en doet met momenten zelfs aan King of Tokyo denken. Je kan het spel in een gemakkelijke modus of in een meer uitdagende modus spelen.


Kies je voor de gemakkelijke modus, dobbelen de spelers hun gevechtsdobbelstenen zo snel mogelijk om hun buurmannen aan te vallen, om hun zelf te genezen, of om alle andere spelers op te blazen. Het gaat er hier zeer snel en soms wel hectisch aan toe, en met een beperkt aantal spelregels kan iedereen zo snel beginnen spelen dat het uitpakken van dit spel langer zal duren.


In de meer gevorderde versie hebben de spelers meer opties, maar het spel blijft nog altijd erg eenvoudig om te leren en te spelen. Je kan in deze modus gebruik maken van power-ups, die je dinosaurus krachtiger maken door hun verdedigingswaarde of aanvalswaarde te verhogen. Je kan je dinosaurus tunen met 9 verschillende power-ups. Je kan zo kiezen voor een zeer defensieve dino, of een verschrikkelijke alles vernietigend reuzen reptiel. Maar eender welke modus je kiest, je zult steeds snel moeten spelen ... Een super leuk spel voor jong en oud met weinig regeltjes dat niet veel tijd in beslag neemt, wat wil je nog meer ?Dit spel werd geschonken door Indie boardgames en is vanaf juni te spelen bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers : 2-5
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 15 minuten

Reacties

Populaire posts