Bretagne

Bretagne is een worker placement spel waarbij de spelers langsheen de kust van Bretagne vuurtorens moeten bouwen ten tijde van de 19e eeuw.


Elke beurt mogen de spelers acties uitvoeren zoals het gebruiken van grondstoffen om de torens te bouwen, het ruilen van goederen, grondstoffen, kaarten of geld, en het inhuren van werkvolk of ingenieurs. De spelers kunnen ervoor kiezen om onmiddellijk punten te scoren wanneer ze een toren bouwen, of ze kunnen ervoor kiezen om geen punten te scoren na het bouwen en om deel te nemen aan de finale evaluatie van de vuurtoren.


Als ze kiezen om onmiddellijk te scoren, dan is die speler zeker van zijn punten. Als de speler wacht tot het einde van het spel, kunnen ze veel meer punten scoren of kunnen ze werkers naar de havens sturen om extra bonussen te vergaren voor de overblijvende rondes. Moeilijke keuzes.
Wat we wel merken is dat je eenmaal achterop geraakt in dit spel, het erg moeilijk is om nog bij te benen. Laat je dat echter niet ontmoedigen om dit leuk spel een keertje te proberen.


Hoe het spel precies in mekaar zit, kan je onderstaande filmpjes bekijken :


Dit spel werd geschonken door Placentia Games en is vanaf mei te spelen bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 14 jaar
Speelduur : 90 - 120 minuten

Reacties

Populaire posts