Junk Art

Wist je dat je met afval een heleboel nieuwe dingen kunt maken ? Upcycling noemt dit om met een moderne term rond jullie oren te zwieren. En je kan er zelfs kunstobjecten mee maken, en dat is ook de bedoeling bij deze Junk Art : van een hoop rommel kunst maken en daarmee tentoonstellingen over de hele wereld mee afschuimen.
 

Bij Junk Art krijgen de spelers dus een hoop rommel voorgeschoteld waarmee ze kunst moeten maken. Dit gezelschapsspel bevat maar liefst meer dan 10 verschillende varianten, en het materiaal ziet er meer dan OK uit : 60 grote houten kleurrijke blokken in allerlei soorten en vormen.


In één versie van dit spel zullen de spelers alle houten onderdelen in het midden van de tafel plaatsen. Daarna krijgt elke speler een aantal kaarten op hand. Daarop staan afbeeldingen van de figuren. Tijdens een speelbeurt geeft een speler 2 kaarten aan zijn linker buurman. Die speler kiest 1 van deze 2 kaarten en mag daar 1 kaart van op hand houden. Het figuurtje dat overeenkomt met de andere kaart moet dan uit de stapel gezocht worden, en op het kunstwerk van deze speler geplaatst worden.
Je dient dit speelstuk volgens bepaalde regels te plaatsen.


Indien er tijdens het plaatsen van een nieuw speelstuk andere stukken van je kunstwerk afvallen, blijven deze op de tafel liggen en gaat de speler verder met bouwen aan wat er nog overschiet van zijn kunstwerk. Zodra de spelers gedaan hebben met kaarten te spelen, wint de speler die het hoogste kunstwerk heeft gemaakt. De ronde kan ook onmiddellijk ten einde zijn als er x aantal blokken op tafel gevallen zijn. Er zijn ook andere doelstellingen, zoals de meeste blokjes in je kunstwerk verwerken i.p.v. de hoogste toren te bouwen. Al bij al kan je dit spel goed vergelijken met Bausack, maar dit is dan een uitgebreide deluxe versie, opgeborgen in een uiterst nette houten kist.

Een filmpje van The Dice Tower kan je hier bekijken :


Dit spel werd geschonken door Pretzel Games en is vanaf januari het spel van de maand bij Het Geel Pionneke.
Junk Art is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.Aantal spelers : 2-6
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts