Vikings on board

Vikings on Board is een strategisch worker-placement spel, dat onder de categorie familiespellen kan geplaatst worden. Jou doel is om met jou Vikingclan te gaan varen op de schepen die het beste bevoorraad zijn. Tegelijkertijd kan je weddenschappen afsluiten : je kan gokken welke clan er volgens jou er controle heeft over welk schip.


De schepen zijn onderverdeeld in 3 secties : de voorkant, het midden en het achterstuk. Tijdens het verloop van het spel zal je grondstoffen op de voorkant van de schepen plaatsen, terwijl je hun middenstuk van de schepen beweegt op een zodanige manier dat jou clan de meerderheid van een schip heeft als het begint te varen. De achtersteven worden gebruikt om aan te duiden welke boten reeds aan het varen zijn.


Elke beurt zal de actieve speler 1 van de overblijvende beschikbare acties uitvoeren. Deze acties bestaan uit : als eerste aan de beurt komen de volgende ronde, de scheepsstukken herschikken - tot 4 stuks - gokken op schepen - tot 2 maal toe - toevoegen van grondstoffen aan een schip - ook tot 2 maal toe - de waarde van de grondstoffen doen stijgen op de markt, of vertrekken met een schip.


Als er een schip vertrekt, delen de spelers de grondstoffen aan boord, maar dit in verhouding tot het aantal keer de schilden van een clan voorkomt op de middenstukken van dat schip. Beginnende met de speler met de meeste schilden, mogen de spelers een voorraad token naar keuze van de voorkant van het schip nemen en deze gedekt op hun score cirkel leggen. Dit zal op het einde van het spel punten opleveren gebaseerd op hun waarde op de markt. Als een speler een gok had gezet op de clan die op deze boot de meerderheid ging hebben, mogen ze hun winnende inzet nemen en gedekt op de score cirkel leggen. Het spel is ten einde nadat 7 schepen vertrokken zijn. De speler met de meeste waarde aan voorraad tokens en de meeste waarde van hun gokken, is de winnaar.

Een filmpje van The Dice Tower is hier te bekijken :


Dit spel werd geschonken door Blue Orange en is het spel van de maand februari bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 30 - 60 minuten

Reacties

Populaire posts