Winner's Circle

Winner's Circle is een spel dat al 16 jaar geleden op de markt kwam. Vrees niet, dit is geen ouderwets spel uit het begin van de jaren nullies. Dit is een familiespel met een lage instapdrempel.


Klaar om een beetje geld bij te verdienen ? Door aandelen te kopen of te sparen zal je weinig opbrengst krijgen, of duurt alles veel te lang. Daarom trekken de spelers naar de paardenraces. Je kan in dit spel op meerdere van de 7 beschikbare paarden gokken, en je zult trachten om tegen het einde van het spel zoveel mogelijk geld te winnen.

Dit is een herwerkte versie van Reiner Knizia's Turf Horse Racing. Deze editie heeft beter artwork en maakt gebruik van hetzelfde mechanisme van 4 symbolen op de paardenkaarten, die je ook terug zult vinden op de dobbelstenen. De spelers dobbelen en kiezen aan de hand van het resultaat welk paard mag bewegen dat nog niet bewogen had deze beurt. De 7 paarden verschillen lichtjes in sterkte, maar zelfs het zwakste paard kan soms verrassende snelle spurten trekken. De spelers gokken op de paarden voor het begin van de race, en zullen samenwerken of tegen mekaar werken om de juiste paarden over de finish te krijgen. De winnaar van elke race krijgt geld jetons.


Er zijn een heleboel verschillen tussen deze editie en de oudere. Er zijn slechts 3 wedstrijden in plaats van 4, het race circuit is ovaal en de paarden starten op een lijn met 7 plaatsen, en niet allen tegelijk. In de wedstrijd kunnen ze geen gezamenlijk vakje delen, zodat een paard enkel maar naar het volgende beschikbaar leeg vakje kan bewegen. Hierdoor zal het gemakkelijker worden om die paarden achteraan te blokkeren.

Er is ook een variant ter beschikking waarbij in het geheim gegokt gaat worden, waarbij de spelers gebruik maken van een chip ter waarde van 0 euro om in te zetten - om te bluffen dus. Bijkomende sprintbonus kan je extra opleveren, een een strafpunt voor het laatste paard zal je zuur opbreken.

Een filmpje van The Dice Tower kan je hier bekijken :


Dit spel werd geschonken door DiceTree Games en is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-6
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 45 - 60 minuten

Reacties

Populaire posts