Gämsh Alpin

Gämsh Alpin - je raad nooit waar dit spel zich afspeelt - is een snel kaartspel voor teams van 2 personen die heel goed met mekaar kunnen communiceren. Dus dit spel kan je met 4 of 6 spelers spelen.


Voor het spel start spreken de teams onder mekaar een signaal af. Dat kan een knipoog zijn, een gebaar, een woord of eender wat dan ook wat ze gedurende het spel gaan gebruiken. Het signaal moet duidelijk genoeg zijn voor de teamgenoot, maar moet onopvallend zijn voor de andere spelers. Daarna gaat het spel van start. De teamgenoten zitten tegenover mekaar. Alle spelers wisselen tegelijkertijd kaarten met kaarten die op de tafel liggen. Zodra een speler 4 dezelfde kaarten heeft verzameld, moet die speler dat aan zijn partner laten weten zonder dat het opvalt bij de anderen.


Als de partner het signaal weet te herkennen, zal dat team punten scoren. Als echter een tegenstander te weten komt dat er iemand signalen zit te geven aan zijn partner, kan hij als eerste reageren, en dan gaan de punten naar het team van die snuggere speler. Het signaal van het team dat net punten verloor, wordt niet bekend gemaakt aan de rest, en het spel gaat verder. Er zitten nog speciale kaarten tussen om het nog wat spannender te maken.

Het filmpje van BoardgamegeekTV is hier te bekijken :


Dit spel werd geschonken door Zoch Verlag en is vanaf maart te spelen bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers : 4 of 6
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 15 minuten

Reacties

Populaire posts