Lixso

Lixso is een nieuw en best origineel logica spel, je kan het beschouwen als een kruising tussen Sudoku en een puzzel. Jij moet een raster volledig opvullen door gebruik te maken van L-vormige figuren in 4 kleuren of 4 symbolen (I, X, S en O), en daarbij moet je rekening houden met de reeds gevulde vakjes op zulke manier dat de figuren met hetzelfde symbool of kleur mekaar nooit raken, niet langs een zijde noch via een hoek.


Het klinkt allemaal wel eenvoudig, maar er zijn onnoemelijk veel manier om het raster van 9 op 9 te vullen. Elk raster heeft slechts één mogelijke juiste oplossing, en een stevig portie logisch verstand zal nodig zijn om de oplossing te vinden. Er zijn 6 moeilijkheidsniveaus. De eerste 2 dienen om je het spel te laten kennen, de volgende zullen pas echt een uitdaging vormen. Er zijn zo van die momenten dat je een hele reeks L vormen moet plaatsen om te zien dat dit tot de juiste oplossing gaat leiden.


Dit spel kan je met 2 tot 4 spelers spelen. Het is dan kwestie van de puzzel op te lossen, maar zal dan een wedstrijd worden om de meeste figuren te kunnen plaatsen. De symbolen of kleuren worden dan onder de spelers verdeeld. Bij 2 spelers speelt elke speler met 2 kleuren of symbolen. Tijdens het spelen kan het zijn dat je geen figuur kunt leggen, dan mag je passen en de volgende beurt terug spelen, maar het is die speler die de meeste figuren heeft geplaatst op het einde van het spel dat de winnaar zal worden.

Een Franstalig filmpje kan je hier bekijken :


Dit spel werd geschonken door Art of Games en is vanaf april te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 1-4
Speelduur : 10-60 minuten
Leeftijd : vanaf 8 jaar

Reacties

Populaire posts