Coin quest

Coin Quest is een spel waarbij de spelers voornamelijk gaan bieden. Elke speler krijgt een zakje om zijn muntstukken in te verbergen, dus je weet niet van mekaar hoeveel muntstukken de spelers hebben, wat het toch wel spannend maakt.


Hoe meer munten je kan winnen tijdens het spel, des te meer punten je zult scoren. Maar op het einde van het spel worden er ook nog eens punten uitgedeeld voor bijvoorbeeld wie de meeste bepaalde symbolen wist te verzamelen. Iedere speler krijgt zijn startmunten in een eigen zakje, en dan is er nog een zwarte zak (neem dit niet racistisch op) met daarin een mengeling van andere munten. Als die zak leeg is, is het spel ten einde. Bij de start van een ronde trekt iedereen 5 munten, en zetten deze in op een eigen spelbordje achter een scherm op 6 verschillende vakken. Wat je daarmee kan winnen, als je het hoogste bod hebt, zie je op het speelbord in het midden van de tafel.


Gouden munten zijn hierbij het belangrijkste. Zet iemand 10 koperen of 10 zilveren munten in op een vak, maar als iemand anders daar 1 gouden muntje heeft ingezet, wint de speler met het gouden muntje. Alle gebruikten munten gaan naar je eigen aflegstapel, en als je geen munten in je zakje meer hebt, mogen die munten daar terug in. Dus kan je wat munten tijdens het spel winnen, komen die ook bij in je zak, en hopelijk zijn die iets beter dan je startmunten. Op het einde van de ronde mag je punten spenderen om beter munten te kopen.

Een filmpje van The Dice Tower kan je hier bekijken :


Dit spel werd geschonken door RnR Games en is vanaf juni te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-5
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts