Heroes of the 3 kingdoms

Heroes of the three kingdoms is een luchtig doch strategisch kaartspel dat al van 2013 dateert. Dit spel bevat 75 kaarten met unieke tekeningen van legendarische helden uit de 3 kingdoms.


Tijdens een speelbeurt mag een speler 1 tot 5 held kaarten neer leggen of 1 tot 5 contract kaarten, en elke speler start de ronde met een willekeurige hand van 3 held kaarten. De gespeelde held kaarten moeten oftewel een overeenkomstig icoontje of een overeenkomstige kleur hebben. Met die helden kan je een kaart van dezelfde kleur of icoontje stelen bij een buurman. Die kaart komt dan bij de gespeelde kaarten te liggen.


Met elke gespeelde contract kaart kan een speler ofwel verkennen : de bovenste kaart van eender welke andere speler nemen en bij jou kaarten voegen, ofwel een kleur beveiligen door deze kaart op een kleur of stapel helden te spelen. Als je dit doet, moet de speler met de meeste kaarten van die kleur één van zijn kaarten met die kleur afgeven. Die komt onder de kasteelkaart terecht en zal als een punt tellen op het einde van het spel. De held kaarten onder een contract kunnen niet gestolen worden, maar ze kunnen door andere helden bedekt worden. Na elke speelbeurt vult de speler zijn hand aan tot 5 kaarten.


Zodra de stapel met kaarten op is, gaat het spel verder tot dat elke speler even vaak aan de beurt is geweest. Dan score je punten voor elke kleur van heldenkaarten. Je krijgt 3 punten als je van een held de meeste kleuren hebt, de tweede krijgt 1 punt. Dit doe je zo vaak als er spelers zijn. Daarna is het spel ten einde.

Dit spel werd geschonken door Korea Boardgames en is vanaf juni te spelen bij Het Geel Pionneke.


 Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 7 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts