Ca$h 'n Guns (Second Edition): Team Spirit


 

De spelers behoren allen tot een gangster bende, en ze hebben net een bank overvallen. Al het geld ligt in het midden op de tafel, en dit moet nu verdeeld worden onder de bankovervallers. Maar het zijn zij die het meeste lef hebben of het beste kunnen pokeren die met de meeste poen kunnen gaan lopen, en alsook de winnaar kunnen worden van dit spel.Elke ronde is er één speler de grote baas, en die zal als het ware het spel leiden. In een eerste fase zal de buit bekend gemaakt worden voor deze ronde, zodat iedereen kan zien wat er te rapen valt. Daarna laden spelers hun revolvers (in schuimrubber wel te verstaan) met een echte kogel - voorgesteld door een kaart met Bang! erop, of met een losse flodder, voorgesteld door een kaart met Click! Click! erop. Dit doen ze in het geheim en de kaart komt gedekt voor hun karakter te liggen. De grote baas telt tot 3 en op 3 moeten alle spelers hun revolver op iemand gericht hebben. Het is nu aan de grote baas om eventueel 1 speler er uit te kiezen die op hem mikt, deze te laten mikken op een andere speler.


Na een korte pauze - enkele secondes - telt de grote baas terug tot 3, en daarna moeten de spelers die zich willen terug trekken uit het gevecht, hun wapen neerleggen, alsook hun karakter : zij doen al niet meer mee voor de verdeling van de buit. De spelers die nog wel een wapen vasthebben, draaien hun kogelkaart om, en zo kan men zien wie er echt geschoten heeft. Als er iemand geraakt wordt, pak deze persoon een pleister - tenzij deze zich al terug getrokken had uit het gevecht. Bij een losse flodder is er niets aan de hand. Opgelet : bij 3 pleisters lig je volledig uit het spel ! De spelers die niet geraakt zijn, mogen beurtelings uit de buit iets kiezen, beginnende met de grote baas. Hier kan je in plaats van een buit ook kiezen om de volgende ronde de grote baas te worden.


In de buit zit behalve geld ook schilderijen en diamanten. Hoe meer schilderijen je hebt tegen het einde van het spel, hoe meer geld deze waard zijn. Diamanten hebben een vaste waarde, maar de speler met de meeste op het einde van het spel krijgt een extra bonus. Zo worden er 8 rondes gespeeld.

Nu is er deze nieuwe uitbreiding : TEAM SPIRIT. Je zult niet langer meer alleen zijn terwijl de buit gaat verdeeld worden. Deze uitbreiding bevatten spelregels om in een team te spelen, en laat zelfs toe om een 9de speler mee te laten spelen. Ook nieuw bij deze uitbreiding is een stapel kaarten met huurlingen. 12 stevige kerels die in te huren zijn en die jou team een tijdelijk voordeel kan opleveren, maar die ook heel wat wijzigingen kunnen teweeg brengen in strategisch opzicht. 7 nieuwe karakters nemen plaats aan de tafel, inclusief Boris, Natasha, Maria en Mama. Zij brengen nieuwe verrassingen met zich mee, waaronder een silencer en nieuwe wapens.

Deze uitbreding werd geschonken door Repos Production en is vanaf nu te spelen bij Het Geel Pionneke.
Cash & Guns is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.
Team Spirit is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.Aantal spelers : 4-9
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 30 minutenReacties

Populaire posts