Rival kings

Bij Rival Kings zullen 2 koninklijke families het tegen mekaar opnemen met als inzet een land en al zijn onderdanen. Hoog gerankte karakters voorkomen de leden van de rivaliserende familie om hun doelen te bereiken en van waardevolle gebouwen op te richten, maar alles zal tegen een prijs komen.


Rival Kings is een kaartspel, en in het begin van de het spel kiest elke speler 1 karakterkaart en plaatst deze gedekt voor zich. Daarna worden deze kaarten tegelijkertijd open gespeeld. De karakterkaarten bepalen de volgorde van spelen, het aantal mogelijke acties en mogelijke conflicten. Lagere gerankte karakters hebben meer acties tot hun beschikking, maar ze komen pas aan de beurt nadat de hogere gerankte hun actie hebben gedaan.


Elk karakter kan in een conflict geraken met een ander karakter. Als dit het geval is, mag het hogere gerankte karakter één actie ondernemen van het lagere karakter en het onmiddellijk uitvoeren. Die actie zal dan niet meer ter beschikking van dat lagere karakter zijn deze beurt. Daarna begint de actie fase. Afhankelijk van de actie kan de speler geld nemen, zich ontdoen van conflict markeerders, objecten verzamelen of een gebouw kopen. De spelers trachten namelijk een mooie combinatie van goederen en gebouwen te maken om veel punten te scoren op het einde van het spel. De voorwerpen die je verzamelt leveren je bovendien ook voordelen op tijdens het spel.


Er is echter maar 1 voorwerp actief per speler. Als een nieuw voorwerpkaart toegevoegd wordt, dekt het de vorige voorwerpkaart van die speler af. Het spel is ten einde als de stapel kaarten leeg is.

Dit spel werd geschonken door Huch & Friends en is vanaf nu te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2 - 4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 20 - 30 minuten

Reacties

Populaire posts