Oilfield

We flitsen ons even terug naar het jaar 1933, en meer bepaald naar Texas - USA. Een nieuwe dag breekt aan voor de pioniers in het Westen van Amerika, waar jij er eentje van bent. Onder het gloeiend hete zand van de woestijn zit het zwarte goud op jou te wachten, dus waar wacht jij nog op ?


Probeer een toelating te krijgen in één van de rijkste staten, bouw olietorens, boor naar olie, ruil en investeer verstandig. Enkel die spelers die een verstandige strategie toepassen zullen in staat zijn beter te presteren dan hun medespelers en de echte olie tycoon worden.


Jij neemt de rol van een Amerikaanse zakenman of vrouw op jou, strevend naar rijkdom. Je tracht de toen nog volle reservoirs in Texas te ontginnen, gaat ruilhandel voeren met natuurlijk gas en olie op de markten die voor jou het meeste opbrengen. Natuurlijk zal je niet de enige zijn want de andere spelers zullen namelijk hetzelfde proberen te doen. Het doel van het spel is om de speler te worden met het grootste aantal investeringen of overwinningspunten op het einde van het spel.
Jij kan elke ronde 2 acties uitvoeren : een publieke actie en een geheime actie. Hoe slimmer je de acties kunt uitvoeren, des te meer overwinningspunten je zult behalen.


Dit spel werd geschonken door Abba Games en is vanaf augustus het spel van de maand bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-5
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 60 minuten

Reacties

Populaire posts