Thinfun special 16/09

Volgende spellendag, op zaterdag 19 september 2017, hebben we enkele nieuwe spellen van Thinkfun voor jullie klaar staan. Deze breinbrekers voor 1 speler zijn ideaal als je even zit te wachten om bij een spelgezelschap aan te sluiten, of gewoon als tussendoor. Ikzelf prefereer deze spellen op vakantie in het vliegtuig bijvoorbeeld.

Robot Turtles


Dit spel is meteen al een uitzondering, want je kan het met 2 tot 5 spelers spelen. Het is een bordspel voor kinderen tussen 3 en 8 jaar ongeveer. De spelers zullen het misschien niet doorhebben, maar door dit spel te spelen leren ze de basis van het programmeren. Elke speler - een turtle master - neemt een schildpad en de overeenkomstige stapel met kaarten. Stapel de kaarten in verschillende stapels en leg ze open op de tafel. Bouw daarna een doolhof voor elke speler dat bestaat uit muren en een juweel.
De jongste turtle master mag eerst beginnen. Hij plaatst een eerste kaart en beweegt dan zijn schildpad volgens die kaart. Naarmate het spel verder gaat, bouwen de spelers een programma op de tafel. Als ze een fout maken, mogen ze 'Undo' roepen en hun programma verbeteren.
Als je een mix van volwassenen en kinderen hebt om dit spel te spelen, kan je de kinderen de grote mensen laten 'controleren'. De kleine programmeurs leggen instructiekaarten neer, besturen hun schildpadden door het doolhof, maar de volwassenen zijn de computer, die de instructies opvolgen op het spelbord.

Aantal spelers : 2-5
Leeftjid : 3-8
Speelduur : 15 minutenAmaze

Amaze is een echte brainteaser. Het kleine spelbord dat je in je hand kan houden bevat 16 verschillende doolhoven. Dat zijn er dan wel 16 die telkens veranderen als je aan het spelen bent, wel te verstaan. De spelers dienen doorheen dit doolhof te navigeren door gebruik te maken van de pen die aan het spelbord vast hangt. Met deze pen kan je beweegbare deurtjes openen terwijl je de vallen en doodlopende stukken probeert te vermijden. Sommige spelers worden er knettergek van omdat het doolhof kan veranderen tijdens het spelen. En bij elke wijziging zal de weg naar de oplossing ook wijzigen. Een ideaal spel voor mee op vakantie te nemen.

Aantal spelers : 1
Leeftjid : vanaf 8 jaar
Speelduur : 1-30 minuten


Wavebreaker

Wavebreaker is een logica spelletje voor 1 speler waarbij het spelbord de zee voorstelt met wilde golven. De golven beginnen groter en groter te worden en jij zit in het midden van de zee op je klein rood bootje. De uitdaging : vind een kanaal naar je thuishaven voordat de bemanning in opstand gaat komen. 
 
Om te spel neem je één van de uitdagingskaarten en stel de boten op volgens dat kaartje op het bord. De golven hebben kleurencodes, dus moeilijk is dat niet. Nu is het aan jou om veilig de haven te bereiken voordat de golven jou verslinden. Dit spel is oorspronkelijk al van 1997 en had toen de naam Stormy seas. 

Aantal spelers : 1
Leeftjid : vanaf 8 jaar
Speelduur : 1-30 minuten

Color Cube Soduko

In color cube soduko zal je de blokken moeten draaien en keren om een puzzel op te lossen.
Draai en herschikt alle 9 de gekleurde blokken op een grid van 3 op 3 vakken groot, totdat elke kleur eenmaal voorkomt in elke rij en in elke kolom. Identiek aan de gewone soduko dus, maar in plaats van getallen zijn het hier kleuren. En wees gerust, je zal zeker verschillende keren de blokken moeten draaien vooraleer je de oplossing gevonden hebt. Naast de klassieke opdrachten kan je ook nog de bonus opdrachten proberen uit te voeren, maar die zijn enkel voor de getrainde spelers van toepassing.
Aantal spelers : 1
Leeftjid : vanaf 8 jaar
Speelduur : 1-30 minuten
 
 
 
 

Deze 4 spellen werden geschonken door Eureka Puzzle en zijn vanaf september te spelen bij Het Geel Pionneke.
 
RobotTurtles , Amaze en Wave Breaker zijn te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.
 

Reacties

Populaire posts