Aeon's End


De ondergrondse stad Graveholm wordt bedreigd door bloedstollende wezens, maar enkele dapperen nemen onversaagd de handschoen op. Jullie zullen moeten samenwerken om de verwoesting te stoppen en de ultieme booswicht uit te schakelen.

Aeon's End is een deckbuilder die een beetje aan Thunderstone doet denken : er zijn monsters te bestrijden en op de markt kan je je deck verder uitbouwen. Maar hier houdt de gelijkenis op want enkele interessante concepten tillen dit spel boven de middelmaat. Ten eerste is het coöperatief. Iedere speler heeft een apart karakter met unieke eigenschappen en je zal de juiste taktiek moeten vinden om optimaal samen te werken. Daarnaast is de beurtvolgorde variabel. Die wordt elke ronde random bepaald, inclusief de aanval van het monster. Dit zorgt voor extra spanning en onzekerheid. Zo'n aanval kan trouwens een drietal effecten hebben: ofwel directe schade, ofwel uitgestelde schade, ofwel een extra minion als tegenstander. Je zal constant moeten afwegen wat je doet: je deck versterken, energie opbouwen, levens opofferen, aanvallen, enz. Wanneer je levens op zijn, sterf je, maar je kan wel verder spelen. Nadeel is wel dat elke schade die je krijgt nu meervoudig wordt doorgerekend naar de stad. Nog een origineel punt is dat je je deck niet schudt wanneer het uitgeput is, maar gewoon omkeert. Je kan dus in zekere mate plannen hoe je kaarten terugkomen door de volgorde waarin je ze aflegt.


De verschillende karakters, monsters met een unieke speelstijl en een verscheidenheid aan kaarten verlenen dit spel een enorme herspeelbaarheid. Combineer dit met enkele ongebruikelijke maar doeltreffende concepten en je hebt een spel dat zeker niet in de kast zal blijven staan. Aanrader!

Dit spel werd geschonken door Indie Boards & Cards en is vanaf oktober te spelen bij Het Geel Pionneke.
Aeon's End is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.

Aantal spelers : 1-4
Leeftijd : vanaf 14 jaar
Speelduur : 60 min

Reacties

Populaire posts