Kingdom builder

In Kingdom builder maken de spelers hun eigen koninkrijk door nederzettingen te bouwen, met als doel zo veel mogelijk goud op het einde van het spel te verzamelen.

9 verschillende soorten terreintegels bevinden zich op het variabele spelbord, inclusief locaties en kastelen.
Tijdens een beurt speelt een speler een terreinkaart en bouwt 3 nederzettingen op 3 zeshoekige tegels van zijn soort. Indien mogelijk moet een nieuwe nederzetting naast een reeds bestaande nederzetting van die speler gebouwd worden. Als je naast een locatie bouwt, mag je een extra aktietegel trekken die je in een volgende beurt mag gebruiken. Met deze akties kan je speciale dingen doen zoals je nederzettingen verplaatsen.


Door naast een kasteel te bouwen verdien je goud op het einde van het spel, maar het meeste kan je verdienen door te voldoen aan de 3 Kingdom Builder kaarten. Er zitten zo 10 kaarten in het spel, maar 3 ervan zijn per spel in gebruik. Zij bepalen de condities waaraan moet voldaan worden om veel goud te verdienen. Dit kan bijvoorbeeld zijn dat je goud krijgt voor elke nederzetting die naast water is gebouwd.

Elk spel zal anders zijn door een andere combinatie van deze 3 kaarten, door andere speciale akties en door verschillende terrein tegels om de map op te bouwen.

Dit spel werd geschonken door Queen Games en is vanaf januari te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers: 2 - 4
Speelduur: 45 min
Leeftijd: vanaf 8 jaar

Kingdom Builder is te koop bij Spelmagazijn (met 10% korting voor leden).

Reacties

Populaire posts