Uno flex!

Uno maar dan een beetje anders. Zorg dat je zo snel mogelijk je kaarten weggespeeld krijgt door kleur, getal of symbool te matchen. Vergeet zeker niet om Uno te zeggen als je nog maar 1 kaart hebt. Bij dit spel heb je wel flexkaarten waardoor je gemakkelijker je kaarten kan matchen.


Iedereen krijgt een powerkaart en 7 kaarten. De regels van uno gelden hier ook alleen heb je nu flexkaarten waardoor je gemakkelijker kan spelen. Je hebt een gewone kant en een flexkant. Je speelt met de gewone kant, tenzij je ervoor kiest om de flexkant te kiezen. Als je de flexkaart speelt (omdat je anders je kaart niet kan matchen), dan moet de volgende speler je gewone kaart matchen, dus de kleur verandert zonder dat je een speciale kaart moet gebruiken. Let wel op dat je de flexkant wel mag gebruiken, je powerkaart moet op de groene vink liggen en niet op het rode kruis. Het rode kruis krijg je enkel weg als iedereen een rood kruis heeft. Iedereen mag dan zijn powerkaart omdraaien of als je een getallenkaart met het omkeersymbool speelt of als iemand een keuzekaart omkeren speelt. Vergeet niet dat als je een getallenkaart met het omkeersymbool speelt moet je je kaart omdraaien. De driehoekjes op de kaarten zijn voor de kleurenblinde spelers zodat ze ook weten welke kleur ze moeten spelen.


Je kan een score bijhouden als je meerdere potjes wil spelen. De winnaar krijgt punten naargelang de kaarten van zijn/haar tegenstanders. Wie als eerste 500 punten haalt wint dan.


Dit spel werd geschonken door Mattel en kan vanaf september gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers: 2 – 8
Leeftijd: vanaf 7 jaar

Reacties

Populaire posts