Apocalipsocks

De wasmachine is gek geworden en vernietigt alle sokken die erin zitten. Help de sokken hun partner en dierbaren te vinden terwijl ze aan het vluchten zijn. Ze lijken alleen wat op elkaar en dat zorgt voor chaos en verwarring. Jouw missie is om zo veel mogelijk paren te vinden en de apocalipsocks te voorkomen. Je hebt snelheid en een goed zicht nodig. Je speelt allemaal tegelijk. Verzamel zoveel mogelijk sokken die bij elkaar passen en leg ze voor je neer. Als er geen matchende sokken meer op tafel liggen tellen de spelers hun eindscore op en wint de speler met de meeste punten.


Er zijn kaarten die je moet verwijderen voor je met 2 of met 3 spelers gaat spelen. Met vier of meer spelers moet je geen kaarten verwijderen op voorhand. Als je de juiste kaarten hebt ga je willekeurig 4, 6, 8, 10 of 12 kaarten verwijderen zonder deze te bekijken. Let wel op zolang je naar de 2de sok van je paar aan het zoeken bent, moet de andere kaart op tafel blijven liggen en mag iemand die kaart nog komen halen als deze de andere kaart van het paar vindt. Op de referentiekaart staan ook powers die je activeert als je 2 paar sokken hebt (of 3 paar in een spel met 2 of 3 spelers) van hetzelfde type. De powers dienen om je tegenstanders af te leiden en te verwarren.


Als een speler denkt of realiseert dat er geen paar sokken meer op tafel liggen zegt die apocalipsocks now. Iedereen telt nu zijn/haar punten. Je scoort 1 punt voor elk passend paar en je verliest een punt voor elk niet passend paar sokken. Als de speler op het juiste moment apocalipsocks now gezegd heeft, dan krijgt deze speler 3 punten, als je fout was verlies je 3 punten. De speler met de meeste punten wint.

Als je met jonge kinderen speelt kan je de powers nog even achterwege laten zodat het iets gemakkelijker is voor hun.

Dit spel werd geschonken door TCG factory en kan vanaf september gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers: 2 – 6
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Speelduur: 15 minuten

Reacties

Populaire posts