Alpaga Fiesta

Stel je voor: een feestje vol dansende alpaca’s, waar het draait om snelheid, scherpzinnigheid en vooral plezier!

In Alpaga Fiesta mengen de vrolijke beestjes hun kleurrijke wol door te dansen. Tijdens het dansen moet je opmerkzaam zijn en proberen om de juiste kleurencombinaties als eerste te spotten. Maar pas op, want er zijn schapen die het feestje willen verstoren!

Alle kaarten inclusief de speciale kaarten worden verdeeld onder de spelers. Deze speciale kaarten leg ik later uit.

De kaarten hebben een voor en achterkant.  Op de voorkant staat een alpaca in een rode, blauwe of gele kleur.  De achterkant van de kaarten zijn wolkaarten (van alpaca’s of schapen) met kleuren rood, geel, blauw, groen, oranje, paars en zwart. Het doel is dus om bij een wolkaart te kijken of deze kleur gevormd kan worden door openliggende alpaca kaarten van de spelers.  Enkel de spelers die deel uit maken van een combinatie om de kleur te vormen moeten actie nemen.

 

Bij de start van het spel leg iedereen de kaarten met zijnde met de alpaca naar boven. De startspeler draait de bovenste kaart van zijn stapel om en legt deze in het midden van de tafel. Kijk nu naar de Alpaca's die open liggen op de stapels van alle spelers. Zie jij een combinatie van kleuren die samen het bolletje wol in het midden kunnen vormen en is de wol van een alpaca? Zo ja, sla dan zo snel mogelijk met je hand op dat bolletje wol! Als er geen combinatie is, gaat de beurt door naar de volgende speler en mag deze zijn bovenste kaart omdraaien.

Als er een alpaca wolkaart ligt en deze kleur kan gevormd worden met openliggende alpaca kaarten dan moeten deze spelers om ter snelst de hand op de wolkaart leggen. De speler die als laatste slaat, moet alle kaarten in het midden nemen. Als je per ongeluk slaat, dat kan zijn bij een wolkaart van een schaap of bij een verkeerde combinatie, dan neem je als straf ook alle kaarten die in het midden liggen.

Diegene die aan  het einde van het spel de minste 'Bolletje Wol'-kaarten heeft verzameld is de winnaar. 

 

Wat is er dan nu nog met de speciale kaarten? De kaart “Party Time” bij het begin van het spel heeft iedereen een Party time kaart gekregen en onder zijn stapel gelegd. Zodra je als speler deze kaart speelt ben je geëlimineerd. Maar dat wil niet zeggen dat je niet meer kan winnen .  Bij de “Alpagangnam” moet elke speler tegelijk 2 handen op de tafel slaan! Wie het traagst is, krijgt de stapel.

Het spel eindigt wanneer er een bepaald aantal 'Party Time'-kaarten open ligt, afhankelijk van het aantal spelers. De winnaar is de speler met de minste 'Bolletje Wol'-kaarten!

Alpaga Fiesta is snel, grappig en perfect voor iedereen vanaf 6 jaar. Het is een spel vol actie waar je met 2 tot 6 spelers kunt genieten van een vrolijk feestje met de schattigste alpaca’s ooit! Nodig je vrienden uit, pak de kaarten en laat het feest beginnen!

Dit spel is geschonken door Azao Games en is vanaf september te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 3 - 5
Leeftijd : vanaf 5 jaar
Speelduur : 20 minuten

Reacties

Populaire posts