Village

Het leven in het dorp is zwaar, maar het leven hier laat ook de inwoners ervan toe om te groeien en te evolueren zoals ze zelf wensen. De ene wilt misschien een wereldreiziger worden, de andere ambieert misschien een carrière in de politiek, nog een andere wil misschien wel pastoor worden.

Elke speler krijgt een volledige familie ter zijner beschikking om hen op weg te helpen naar faam en succes in het leven op verschillende mogelijke manieren.
Een ding is echter wel belangrijk in dit spel : de tijd. De tijd loopt door voor iedereen, waardoor de oudste familieleden kunnen sterven, jongere familieleden komen tijdens het spel bij op het bord.
Heb je iets bereikt in je leven, kom je na de dood in de stads kronieken terecht, wat je punten kan opleveren op het einde van het spel. Tijd is in dit spel ook een middel om je acties te betalen, spring
er dan ook verstandig mee om !

Village is een spel met een overvloed aan tactische keuzes. Een uniek en doordacht actie mechanisme zorgt ervoor dat de beurten kort zijn, maar toch met vele tactische mogelijkheden.

We onderworpen het spel reeds aan een testsessie, die raar genoeg erg lang duurde (3 uur).
Maar niemand verveelde zich tijdens die 3 uur, of zat met zijn vingers te draaien, wat wil zeggen
dat dit echt een goed en boeiend spel is.
Niet voor niets is dit spel dan ook spel van de maand maart !

Dit spel werd geschonken door Pegasus spiele / Eggert spiele en is vanaf maart te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers: 2 - 4
Speelduur: 75 minuten (normaal gezien)
Leeftijd: vanaf 12 jaar


Reacties

Populaire posts