Chemix

Chemie, voor velen een vak dat ze niet echt graag deden op school, voor anderen dan weer een heel andere wereld die voor hen open gaat.

Uitgeverij Murmel heeft er voor gezorgd dat chemie ook leuk kan zijn met dit spel Chemix.

Dit zijn eigenlijk 2 kaartspellen: bij het ene kaartspel proberen spelers verschillende chemische samenstellingen te vormen, en bij het andere proberen de spelers om ter snelst hun handkaarten weg te spelen.

Chemix Classic is de eerste variant, waarbij de spelers een edelgas kaart en 3 kaarten van de trekstapel met elementen krijgt. Hierin zit onder andere hydrogen, zuurstof, nitro, calcium, ijzer en nog meer elementen. 42 verbindingskaarten worden op de tafel gelegd, tesamen met de vermenigvuldigers met waarde 2 tot 4.

Tijdens een beurt kan een speler kaarten van zijn hand spelen om verbindingen op een kaart te maken. Tegelijkertijd kunnen de kaarten herschikt worden op de tafel om nieuwe samenstellingen te vormen, door gebruik te maken van de vermenigvuldiger om molecules zoals O2 en H2O te maken.
Laat je elementkaarten op de tafel liggen, moet je deze op hand nemen. De limiet van handkaarten is echter beperkt tot 3 stuks. Moet je er meer oppakken, zal dat in je nadeel zijn op het einde van het spel.

In het 2e spel, dat de naam Chemuno heeft gekregen, krijgt iedereen 7 willekeurige kaarten. De eerste speler speelt een kaart op de tafel. De volgende speler moet daarop een kaart spelen dat 'overeen komt' met deze eerste kaart. Een identiek element dus. Indien de vorige kaart een vermenigvuldiger was, moet de volgende speler 2 tot 4 kaarten trekken, tenzij deze zelf een multiplier kan spelen.
Degene die eerst zijn kaarten kwijt is, is de winnaar. Deze laatste variant is dus een spelletje UNO of pesten, maar dan de chemische variant.

Dit spel werd geschonken door Murmel en is vanaf september te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2 - 4
Speelduur : 35 minuten
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Reacties

Populaire posts