Insula

Insula ziet er raar uit ... erg raar zelfs op het eerste gezicht.
Je zal dit merken als je de doos in je handen hebt.

Insula is een co-operatief spel, maar ook competitief. Vooral in het begin is het competitief, maar naarmate het spel zal vorderen zal men overschakelen op co-operatief.
Er zijn 3 mogelijke manieren waarop het spel zal eindigen:
* 1 enkele speler zal winnen
* een groep van spelers zal winnen
* het spelbord wint van jullie allen

Iedere speler neemt de rol van een dappere avonturier voor zich. De spelers komen aan op een duister eiland omhuld in mysterie. Er zal gereisd moeten worden doorheen de donkere wouden en vele meren om de Dark Citadel te bereiken, waar de dark lord zich ophoudt. Het is dit personage dat je dient te verslaan.

Terwijl je door de bossen loopt, kom je verschillende bewakers tegen. Dit zijn vorige spelers die er niet in geslaagd zijn om van het bord te winnen, en doolen hier eeuwig rond in opdracht van the dark lord. Ook kleine getrainde dieren tot reuze grote krachtige monsters staan op de menu.
Maar vooral het verslaan van de bewakers vraagt de meeste energie. Vandaar is het slim gebruik van de magische bloemen, die overal op dit eiland groeien, van groot belang. Lukt het niet om de bewakers te verslaan, krijg je verschillende vloeken over je heen.

De persoon of personen die de dark lord Kingosh kan verslaan, is de winnaar van dit spel.

Dit spel werd geschonken door Czech Board Games en is vanaf oktober te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2 - 5
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 1 uur


Reacties

Populaire posts