Tschak!

Tschak! is een kaartspelletje in een doosje van hetzelfde formaat als Sobek en Jaipur.

Iedereen speelt met exact dezelfde handkaarten. Jullie gaan op zoek naar schatten en, nog beter, naar de legendarische ringen der macht.
De kaarten bestaan uit 12 tovenaars (blauw), 12 krijgers (groen), 12 dwergen (rood) en 4 artefacten (paars).  In het begin krijgt een speler 3 tovenaars, krijgers, dwergen en 1 artefact. Eén monster en één schat tegel komt op elk van de 3 niveaus van een kerker te liggen.

Nu kan het spel beginnen : de spelers vallen deze kerker aan, proberen het monster te vermijden en de schat te veroveren.
Op het eerste niveau kiezen de spelers 1 kaart van hun hand, laten dit zien, kiezen weer een andere , laten dit zien, kiezen een derde, en laten deze tot slot ook zien. Een speler moet zo een team van avonturiers maken in 3 verschillende kleuren, en de sterkte van deze teams worden dan vergeleken.
Het zwakste team op de tafel, krijgt het monster. Dat zal u punten kosten !
Het sterkste team krijgt de schat, wat positieve punten zijn. Bij gelijkstand zal het team met de sterkste tovenaar winnen.

Op het 2e niveau, draaien de spelers 1 kaart om, en daarna 2 kaarten in 1 keer.
Op het 3e niveau worden 3 kaarten in 1 keer bekend gemaakt.
Uiteindelijk heb je nog 1 kaart over op hand. Die wordt vergeleken en daar kan je nog tussen 0 en 3 goud mee verdienen.

Zodra alle 10 de kaarten gespeeld zijn, geeft de speler zijn handkaarten door aan de speler links van hem. Een nieuwe kerker wordt gecreëerd, en het spel start terug. Alleen weet je nu welke kaarten je linker buurman heeft, maar je rechter buurman kent jou kaarten ook.
Na 4 rondjes tel je de totaal score samen om te kijken wie er gewonnen is.

Afhankelijk van welke combinatie monsters/schatten je hebt verzameld, kan je nog extra punten scoren. Een goede hand management, een snuifje gokken en een tikkeltje geluk, en de overwinning is van u !

Dit spel werd geschonken door Gameworks en is vanaf september te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2 - 4
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 40 minuten 

Reacties

Populaire posts