Toc Toc Woodman

Toc Toc Woodman is een bijzonder grappig spelletje. Het bestuur van Het Geel Pionneke leerde vorig jaar tijdens Spiel 2011 dit spel al kennen toen Tim en Sander (van Sandtimer) dit spel hadden gekocht, en we dit mochten meespelen op een avond in het hotel waar wij allen verbleven.
Nu hebben we een review exemplaar voor onze club weten te bemachtigen.

Het spel bestaat uit 9 plastieken stukken boomstam, die los op een voetstuk of wortel worden gezet. Elk zo een stuk bestaat uit een witte kern en 4 stukken bruine schors langs de kant.
De startspeler krijgt een plastieken bijl, en mag als eerste 2 maal hakken op de boom. Hij of zij mag dus zo hard naar believen, en eender waar op de boomstam, 2 tikken uitdelen. Indien hierdoor een stuk schors op de tafel valt, krijg je daarvoor 1 punt. Vallen er meerdere stukken, scoor je dus ook meerdere punten. Maar opgelet, indien ook de witte kern van de boomstam op de tafel terecht komt, krijg je 5 strafpunten.

De componenten van Toc Toc Woodman, allemaal bestaande uit PVC.

Daarna geef je de bijl door aan de volgende speler, en dit gaat zo verder tot alle schorsstukken gevallen zijn. Een simpel maar o zo leuk party spelletje om eens tussen de zware spellen door te spelen.

Dit spel werd geschonken door Mayday Games en is vanaf november het spel van de maand bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2 - 7
Leeftijd : vanaf 5 jaar
Speelduur : 10 minuten


Reacties

Populaire posts