Mafiadollar

In MafiaDollar mogen de spelers de baas spelen van een eigen mafia bende, en proberen ze zoveel mogelijk geld (dollars) bijeen te krijgen voordat de 'Einde van de prohibitie' kaart komt.Je taak bestaat uit het aanwerven van gangsterleden, hen voorzien van allerlei voorwerpen via de item kaarten, zoals wapens, honden enz ... Daarna stuur je deze bendeleden de straat op om hun 'ding' te gaan doen. Zo zullen ze geld kunnen verdienen door buitkaarten te verkrijgen en ze veilig terug naar je opslagruimte te brengen.

Zodra er niemand te zien is op straat, is het misschien wel het ideale moment om in de opslagruimtes van de tegenspelers in te breken en daar wat mee te grabbelen, of misschien kan je wel één van je tegenspelers een kopje kleiner maken.

Voor één ding moet je altijd oppassen als professionele gangster : de politie. Je kan de politie zelf ook inschakelen om je tegenspelers het leven zuur te maken. Blijf je echter op het einde van het spel nog met politiekaarten op hand zitten, dan kunnen deze vele strafpunten opbrengen.

De gangster hoeden vonden we jammer genoeg niet terug in het doosje.
De winnaar is de persoon met die bende die de meeste dollars weet te verzamelen.

Dit spel werd geschonken door Kompass Spiele en is vanaf januari te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2 - 6
Speelduur : 45 minuten
Leeftijd : vanaf 12 jaar

Reacties

Populaire posts