Super farmer

Super Farmer is al een erg oud spel, namelijk van 1943 !  Gelukkig heeft Granna het in een nieuw jasje gestoken.

Elke speler is de eigenaar van een dieren boerderij. Jou opdracht is om te kweken, verzamelen en uitwisselen van verschillende dieren, zoals konijnen, schapen, varkens, koeien, paarden en 2 soorten van honden. De winnaar is de persoon die één dier van elk weet te verkrijgen, op uitzondering van de honden. Maar opgelet, er zijn vossen die een lekker konijntje wel zien zitten, en een wolf die eigenlijk eender welk dier wel lust. Daarom heb je de honden nodig om je dieren te beschermen.

De inhoud van de doos.

Een spelersbeurt bestaat uit 2 acties : eerst heb je de mogelijkheid om je dieren te wisselen volgens een bepaalde tabel, bijvoorbeeld voor 6 konijnen krijg je 1 schaap, voor 3 varkens krijg je een koe, etc ... Daarna dobbel je met 2 12-zijdige dobbelstenen waar de dieren op staan. Op deze manier verkrijg je nieuwe dieren. Maar opgepast voor de wolf en de vos die ook op de dobbelstenen staan.



Het spel is erg afhankelijk van de factor geluk, maar iets of wat strategie kan je toch gebruiken. Ga je voor de meer 'duurdere' dieren, die minder kans hebben dat ze kleintjes maken, of blijf je bij de snel parende maar goedkope dieren zoals de konijnen ? En durf je het risico te nemen om toch niet in een hond te investeren en zo je dierbare beestjes verslonden te zien worden door de wolf of vos ?



Dit spel werd geschonken door Granna en is vanaf januari te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-6
Speelduur : 10 minuten
Leeftijd : vanaf 7 jaar


Reacties

Populaire posts