Skeleton Island

Het doosje van dit kaartspel valt erg op. Net zoals alle doosjes van Ilopeli trouwens. De covers zijn namelijk hologrammen waardoor de cover zal wijzigen afhankelijk van langs welke kant je het doosje bekijkt.

We bevinden ons op een eiland dat de vorm heeft van een doodshoofd, en je ziet een vreemd stukje papier uit het zand steken. Nieuwsgierig zoals je bent steek je je hoofd in het zand en begint te graven, en je ontdekt een gouden munt en delen van een kaart die in mekaar zet. Stel je voor dat dit de kaart is die zal leiden naar de beroemde schat van kapitein Willain Kidd!


De spelers trachten dus stukjes schattenkaart en gouden munten bij mekaar te vinden door in het zand te graven. Niet letterlijk natuurlijk, maar in de zandkaarten. Deze kaarten worden flink geschud, waarvan de helft met de zandkant naar boven, en de andere helft naar beneden, en worden in het midden van de tafel geplaatst. Tijdens je beurt mag je of een gewone beurt uitvoeren, of een piratenbeurt. Bij een normale beurt mag je een gratis kaart nemen. Een gratis kaart is een kaart die niet bedekt is door de andere kaarten. Je bekijkt deze kaart en je kan kiezen om deze te houden, of terug te leggen aan de rand van de zandhoop en een tweede kaart te trekken. Die moet je dan wel bijhouden.

Moet er nog zand zijn ?
Tijdens een piratenbeurt mag je eender welke 3 kaarten die je verzamelde verwijderen, en daarna 2 opeenvolgende 'normale' beurten uitvoeren. Of je mag ook een kaart van een tegenstander stelen.
Onthoud dat je op zoek bent naar goudstukken, maar ook naar stukjes schatkaart. De speler die als eerste een volledige kaart in één van de 5 kleuren kan verzamelen, krijgt een eilandkaart van die kleur, die 5 geldstukken waard is.

Zodra alle eilandkaarten volledig zijn, of alle zandkaarten zijn op, is het spel ten einde en de persoon met de meeste goudmunten is de winnaar.

Dit spel werd geschonken door Ilopeli / CLD Distribution en is vanaf januari te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-4
Speelduur : 15 minuten
Leeftijd : vanaf 5 jaar

Reacties

Populaire posts