Archon: Glory & Machination

Koning Rhodrig was jarenlang degene die het voor het zeggen had in het land Cardis. Dat is een rijk en machtig koninkrijk dat een overvloed aan grondstoffen heeft. Maar al deze weelde en rijkdommen trekken krijgsheren aan en lokken overvallen uit op het koninkrijk. Tot nu toe kon Cardis al deze aanvallen met succes afslagen, maar wel met vele slachtoffers tot gevolg. Dankzij de steun van de Archons zal het koninkrijk opnieuw hersteld worden. Tegelijkertijd worden er nieuwe soldaten aangeworven en zal het leger zich klaarmaken voor het onvermijdelijk moment dat het koninkrijk terug onder aanval komt te liggen.


In deze Archon, Glory & Machination, spelen de spelers als Archons die hun steun geven aan Cardis, en dat doen ze om in een goed daglicht te komen staan bij de koning. De spelers zullen hun verworven invloeden uitoefenen op hun Courtiers en andere figuren zoals Magisters.


Elk spel bestaat uit 3 seizoenen. Voor elk van deze seizoenen zal de koning verschillende voorwaarden stellen waaraan de spelers moeten voldoen om punten te scoren. Elk seizoen bestaat uit 3 rondjes waarin de spelers gebruik maken van een op kaarten gebaseerd worker placement mechanisme. Met deze acties kunnen spelers grondstoffen en inkomen verzamelen, soldaten aanwerven, de stad heropbouwen en kaarten verkrijgen om punten te scoren (kunst & wetenschappen). Spelers zullen ook de kans hebben om elite soldaten te trainen die helpen bij de verdediging van de steden. Na 9 rondjes is het spel ten einde.


Dit spel werd geschonken door Artipia Games en is in maart het spel van de maand bij Het Geel Pionneke.

Archon, glory & machination is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 90 minuten

Reacties

Populaire posts