Mucca Pazza

Er zijn 10 verschillende rare dieren op Aarde geland, en ze komen van de planeet Kuhpiter. Waarschijnlijk ligt deze in de buurt van Jupiter. En hoe komt het dat ze er zo raar uitzien ? Wel de koe met de naam Mucca Pazza (dat is Italiaans voor gekke koe) heeft op de verkeerde knop gedrukt van het teleportatie machine, waardoor de hoofden, lichamen en poten van de dieren gemengd zijn.


De spelers zijn allemaal specialisten plastische dierenchirurgie en zullen de lichaamsdelen moeten verplaatsen om zo het juiste beest terug samen te stellen. Het hoofd, het lichaam en de poten van 10 verschillende dieren worden geschud, en dan op de 3 glijders van het spelbord geplaatst. Tijdens een beurt mag een speler tot 3 keer schuiven met de lichaamsdelen, om zo een bepaald dier terug in orde te krijgen. Lukt deze speler dat, mag deze speler dat dier nemen, waarvan er 10 foto's bovenaan het spelbord liggen. Daarna wordt er een volgende getrokken en daartussen geplaatst, zodat er altijd 10 dieren beschikbaar zijn.


Elk dier dat je kan afmaken geeft je 1 punt. Dus die speler die op het einde de meeste beesten wist samen te stellen, is de winnaar. Het speelbord is ook nog aanpasbaar voor jongere spelers, met een iets of wat gemakkelijkere variant.

Dit spel werd geschonken door Zoch verlag en is vanaf maart te spelen bij Het Geel Pionneke.



Aantal spelers: 2-4
Leeftijd : vanaf 4 jaar
Speelduur : 15 minuten

Reacties

Populaire posts