Canalis

Jawel, we mogen nog eens een spel aan de Tempest serie toevoegen: naast Courtier, Dominaire, en Mercante mogen we nu Canalis aan het rijtje toevoegen.


Vlakbij de stad Tempest is er een nieuw gebied dat beschikbaar is gekomen om te ontwikkelen. Het is aan jou om je stempel te drukken op deze omgeving. Jij zult kanalen moeten bouwen om je gebouwen te verbinden met beschikbare grondstoffen en met de haven. Zorg er onder andere voor dat de bevolking bij jou aanklopt om werk te zoeken. Verbeter je prestige van je werk door prachtige tuinen aan te leggen. En zou je het durven om een Senaat te bouwen op die plek waardoor het gebouw van je tegenstander volledig uit het zicht verdwijnt ?


Canalis is een spel waar je een nieuw district gaat bouwen in de Tempest stad. Je schikt de kanalen en plaatst gebouwen zodanig dat deze het meeste opbrengen voor jou. De spelers gebruiken een mix van kaarten trekken en tegels leggen om het district te bouwen, en elke speler heeft een geheime opdracht waardoor het eindresultaat altijd spannend en verrassend kan zijn, totdat de laatste kaart gespeeld is.


Dit spel werd geschonken door AEG en is vanaf april te spelen bij Het Geel Pionneke.
Canalis is te koop bij Spelmagazijn.be met 10% korting voor leden.Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 45 minuten

Reacties

Populaire posts