Corto

Welkom in de magische wereld van Corto Maltese, de held ontstaan in het brein van Hugo Pratt. Kies je avonturiers, en ga met ze op stap tijdens dit spel. Onder begeleiding van Corto zal je trachten Rasputin te slim af te zijn, want deze wilt jou dwarsbomen. Werf je avonturiers aan en ga op zoek naar de pot met goud aan het einde van de regenboog !


Corto is een avonturenspel aan de hand van kaarten, dat zowel tactiek als geluk mengt. Aan het begin kies je 4 van de 6 queeste. Elke queeste heeft zijn eigen stapel met karakter en voorwerpen kaarten.
Tijdens een beurt kan je kaarten bijnemen of je kan 1 tot 4 kaarten uitspelen. Speel je een karakter, moet je dit op een speelbord op de juiste kleur spelen, en aangrenzend aan een ander karakter. Dan plaats je een token op deze kaart en mag je een vijandig token van een aangrenzende kaart verwijderen of een eigen token op een aangrenzende kaart plaatsen. Maar dit is wel afhankelijk van de kleur van de rand van de kaarten.


Je kan ook voorwerpen spelen op een karakter om de aangrenzende kaarten te beïnvloeden. Sommige karakters in combinatie met voorwerpen kunnen op grotere afstand effecten hebben. Als je een karakter raakt die geen tokens heeft, verdwijnt deze van het bord en krijg je daarvoor 1 goud op het einde van het spel. Eindig je beurt door 2 kaarten te trekken.


Je kan Corto en Rasputin bewegen om vakken te blokkeren, of om onmiddellijk goud te innen, of om karakters te elimineren. Naast het feit dat je een mix van karakters, voorwerpen en voordelen hebt, kan elke queeste ook nog eens een verschillende beloning bevatten. Dat maakt dit spel zeker erg variërend en zeker herspeelbaar. Het spel is ten einde als er 2 queesten volledig vol zijn of als een speler zonder kaarten zit. Naast het goud score je ook punten voor de grootste groep karakters waarover je controle hebt.

Dit spel werd geschonken door Matagot Editions en is vanaf april te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts