Atacama

Spannende momenten breken aan in de woestijn van Chili. In deze 1200 km lange woestijn langsheen de kust van de Pacific Oceaan, werden waardevolle mineralen gevonden zoals goud, zilver en koper.
De bedrijven zijn al volop bezig om boortorens te plaatsen, maar omwille van veiligheidsredenen mogen deze installaties niet te dicht bij mekaar staan.


En daarboven komt dan ook nog eens dat de rechten op het mijnen van deze grondstoffen beperkt zijn door de overheid. Elk bedrijf mag max. naar 2 van de 3 soorten grondstoffen delven. Haal je toch grondstoffen naar boven die je niet mag ophalen, krijg je hiervoor strafpunten.


De ene speler krijgt een vergunning voor grondstof A en B te ontginnen, en een verbod om grondstof C te ontginnen. De andere speler krijgt een vergunning voor grondstof B en C te ontginnen, en een verbod om grondstof A te ontginnen. Daarna nemen de spelers plaats : niet over mekaar maar langs 2 aangrenzende zijdes van het spelbord. Beurtelings plaatsen ze boortorens op het speelveld, dat nota bene uit 3 op 3 tegels bestaan. Die tegels zelf zijn ook nog in 3 rijen en kolommen verdeeld. De spelers moeten rekening houden met het feit dat de torens niet aan mekaar mogen grenzen, en dat torens op voor hen verboden grondstoffen strafpunten opleveren. Pluspunten krijg je voor de goede grondstoffen, en net zoveel als er bolletjes op het vakje staan. Dat geldt trouwens ook zo voor de strafpunten.
 
Atacama is een spannend tactisch spel, zo spannend zelfs dat we er een toernooi van organiseren op de speldag van zaterdag 24 mei 2014. Deelname is gratis en de winnaar mag het spel mee naar huis nemen.

Atacama, en de prijs voor de winnaar van het toernooi, werd geschonken door Mücke spiele en is vanaf mei te spelen bij Het Geel Pionneke.


 Aantal spelers : 2 of 4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 20 minuten

Reacties

Populaire posts