Le fantôme de l'opera

De meesten kennen wel Bruno Cathala, de bedenker van onder ander Mr. Jack en Shadows over Camelot. De gelijkenissen van Le fantôme de l'opera  met Mr. Jack zijn groot.


Het spelbord bestaat uit een opera gebouw. Daarin kan je 10 verschillende kamers terugvinden.  Dit opera gebouw is ook het thuis van een spook. Dit spook zal trachten de operazangeres de stuipen op het lijf te jagen, om dat lawaaierig mens uit het operagebouw te jagen. Maar een snuggere inspecteur zal proberen om dit spook te snel af te zijn, en zal er proberen voor te zorgen dat het optreden gewoon verder kan gaan zonder dat het publiek er iets van merkt.


Eén speler speelt als spook, de andere speler speelt als inspecteur. In het begin van het spel zal het spook één van de 8 beschikbare karakters trekken. Het spook zal dan als die persoon doorheen de opera dwalen. Het is aan de inspecteur om te raden welk karakter door het spook gebruikt wordt.
Beurtelings mogen het spook en de inspecteur 1 van de 4 open karakters kiezen, om daarmee te bewegen en hun speciale eigenschap uit te voeren. In de ene ronde mag het spook eerst een karakter kiezen om te bewegen, daarna de inspecteur 2 na mekaar, en daarna terug het spook met het karakter dat nog overblijft. Een volgende ronde zal dit net andersom zijn.

Nadat de 4 personages bewogen zijn, moet de speler met het spook vertellen of deze gaat verschijnen of niet. Het spook zal enkel verschijnen indien deze alleen in een kamer is, of indien het spook in een donkere kamer staat. Hierdoor zal de inspecteur hopelijk een aantal verdachten kunnen elimineren door ze om te draaien naar de passieve kant. Uiteindelijk blijven er nog een aantal verdachten over, en zoveel vakjes zal de operazangeres opschuiven naar de uitgang. En in alle gevallen dat het spook wel verschijnt, schrikt de zangeres zo hard dat ze nog een extra vak richting uitgang opschuift.
Er zal nu een volgende ronde beginnen totdat de zangeres buiten is, of totdat er maar 1 verdachte meer overblijft. In dat laatste geval wint de inspecteur.


De 8 verschillende karakters kunnen nog speciale dingen doen die het je gemakkelijker of moeilijker maken, zoals iedereen naar je kamer lokken, een deur op slot doen, via geheime gangen bewegen enzoverder. Spelers die gek zijn van Mr. Jack, moeten zeker ook deze eens proberen !

Dit spel werd geschonken door Hurrican Games en is in mei het spel van de maand bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2
Speelduur : 20 minuten
Leeftijd : vanaf 10 jaar

Reacties

Populaire posts