Mops Royal

De spelers zullen in Mops Royal dit lief klein koninklijk hondje moeten helpen tijdens de schoonmaak. Hiervoor krijgen ze allerlei voorwerpen ter beschikking, die ook zijne hoogheid tevreden kan stellen en om punten mee te scoren.
Elke speler krijg een identiek setje van tegels. Tijdens een speelronde plaatsen de spelers hun tegels in het midden van de tafel, waardoor daar een raster zal ontstaan dat 5 op 5 tegels groot is. Het is de keuze van de speler waar deze tegel komt te liggen. Ze proberen de tegels zodanig te plaatsen dat dezelfde kleuren of dezelfde symbolen naast mekaar liggen.


Na het aan puzzelen heeft elke speler de mogelijkheid om een puntentelling uit te voeren. Enkel combinaties van 3,4 of 5 tegels zullen in aanmerking komen om punten te scoren. Deze tegels moeten dezelfde kleur of hetzelfde symbool hebben. Afhankelijk van de combinatie van die tegels score je een bepaald aantal punten. Na de puntenwaardering zal één tegel van deze combinatie omgedraaid worden. Deze tegel kan dan in toekomstige puntentellingen niet meer gebruikt worden. Zodra de 25 tegels liggen, is het spel ten einde en wint de speler met de meeste punten.Het materiaal is zeker deftig te noemen, met een leuk rood tapijtje : best wel origineel !
Mops Royal is een erg eenvoudig en snel tegel-leg-spel, waarbij je naast geluk ook een beetje risico dient te nemen. Een leuk tussendoortje voor zowel de beginnende als de familiespelers.

Dit spel werd geschonken door Noris spiele en is vanaf maart te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts