Speed cups 2

Speed cups 2 is een herwerkte versie van de gewone speed cups. Deze nummer 2 kan gespeeld worden als een apart spel met 2 spelers, maar kan ook gebruikt worden als een uitbreiding voor het origineel spel. Daardoor kan je speed cups met 6 personen spelen. En als we je er nu ook nog bij vertellen dat dit spel van de maker van Halli Galli is, gaat er bij sommigen misschien al een belletje rinkelen.


Elke speler zal een setje van 5 plastieken bekers ontvangen, elk in een andere kleur. Een stapel van 24 kaarten wordt geschud en gedekt in het midden van de tafel geplaatst, net naast een bel. Een speler zal de bovenste kaart open draaien, waarop gekleurde figuren te zien zijn, zoals treinen, vogels, bekers enzoverder. Die figuren zijn in een bepaalde volgorde volgens hun kleur op de kaart getekend, zowel horizontaal als verticaal. Elke speler zal proberen om deze volgorde na te bouwen met zijn eigen bekertjes. Degene die daar als eerste in slaagt, mept op de bel.


Klopt de volgorde van de bekers van de persoon die net op de bel geramd heeft, en daarmee de andere spelers in de zaal duchtig op de zenuwen heeft gewerkt, dan mag deze de kaart nemen. Iemand zal een volgende kaart omdraaien en het spel gaat verder. Bij deze 2de versie van Speed Cups moet je niet alleen je bekers horizontaal en verticaal stapelen, maar je zult ook verschillende stapels moeten maken.

Dit spel werd geschonken door Amigo spiele en is vanaf maart te spelen bij Het Geel Pionneke.
Speed cups 2 is te koop bij Spelmagazijn.be met 10% korting voor leden.

Aantal spelers : 2
Leeftijd : vanaf 6 jaar
Speelduur : 10 minuten

Reacties

Populaire posts