Waggle dance

Ben jij altijd diezelfde thema's bij gezelschapsspellen ook beu de laatste tijd ? Altijd romeinen, of kastelen bouwen, monsters verslaan, of zombies nog doder maken ? Wel, deze Waggle dance snijdt een heel ander thema aan !


Jij mag een bijenkorf maken, nectar verzamelen en honing produceren, m.a.w. je mag voor honingbij spelen. Als bij zal je zeer efficiƫnt en strategisch uit de korf moeten komen, en je zal je tegenstanders te snel moeten af zijn. Waggle Dance is een dobbelspel in combinatie met een worker-placement principe. Jij neemt de controle over werk bijen om een honingkorf te bouwen, om meer bijtjes te maken, nectar te verzamelen en dit terug naar de korf te brengen en daar honing van te maken.


Van waar komt die rare naam Waggle Dance ? Zo noemt men een reeks van bewegingen van een verkennende bij die aan de rest van zijn soortgenoten wil aanduiden in welke richting en hoe ver weg er eten te vinden is. T'is maar dat jullie het weten.
De spelers zullen genoeg honing moeten aanmaken om de winter door te komen. De speler die als eerste 7 of meer honing tokens weet te verzamelen is de winnaar. Hoe je daaraan moet komen, kan je zelf kiezen.


Je kan jezelf focussen op het verzamelen van nectar, je kan je bijen populatie verhogen, je bijenkorf uitbreiden, in goede papieren komen te staan met de koningin, of je kan een beetje van al deze mogelijkheden combineren. Wat je ook kiest, de harde natuur daarbuiten is een gevaarlijke omgeving en je kan er donder op zeggen dat de andere spelers ook tot het uiterste zullen gaan. Waggle Dance is erg eenvoudig aan te leren, het is taalonafhankelijk en heeft een beperkt aantal regeltjes. Wat wil je nog meer ?


Dit spel werd geschonken door Grublin Games en is vanaf maart het spel van de maand bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 90 minuten

Reacties

Populaire posts