Imperialism: Road to Domination

Imperialism : Road to Domination speelt zich af rond de periode van de 15e eeuw tot de 19e eeuw. De spelers hebben de controle over krachtige legers en vloten en proberen met deze troepen een machtig rijk te stichten. Om dit te volbrengen moeten ze niet alleen de economische groei in het oog houden en sociale en bevolkingsdoelstellingen halen, maar ook moderniseren en hun vloot en leger laten toenemen.


Omdat oorlog voeren duur is, is het vaak verstandiger om toevlucht te zoeken in grondgebieden en een leugentje om bestwil. Soms is het beter om valse beloftes te maken aan de onderhandelingstafel dan in een riskante en uitputtende oorlog verzeild te geraken. Je schatkist kan erdoor zienderogen verminderen en je aanzien zal drastisch dalen. De spelers zullen ook extra aandacht moeten schenken aan bepaalde afgezonderde volkeren, die vooral in het begin van het spel militair erg sterk zijn en die er niet voor terugschrikken om anderen mee in een religieuze oorlog te sleuren.
Zal jij het aankunnen om een enorm grote koloniaal rijk te stichten, militair te heersen over Europa, of een klein maar sterk economisch land te stichten ? Het is de keuze aan de spelers. De beslissingen van de spelers, geluk en de reactie van anderen zullen hier zeker en vast effect op hebben. Om een rijk te stichten zal je een neus moeten hebben voor strategie en je flexibel moeten opstellen tegenover economische en militaire situaties. Smeedt voorzichtig banden met de tegenstanders en vermijd oorlogen die je niet kan winnen.


Het doel van het spel is om het meest machtige rijk van alle spelers te stichten. Om dit te bekomen zullen de spelers de heersende leiders veranderen, samenzweren, kleine landen en landen over de zee veroveren waardoor de goederen productie in je land gaat verbeteren. Je leger moet uitbreiden en je vloot moet het opnemen tegen die van andere spelers. De speler met de meeste glorie punten is de winnaar.


Dit spel werd geschonken door G3 en is vanaf juni te spelen bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 12
Speelduur : 90 minuten

Reacties

Populaire posts