Neptun

Neptun was één van de grote nieuwe spellen die Queen Games eind vorig jaar aan het grote publiek voorstelden. In dit spel nemen de spelers de rol aan van een Romeinse handelaar, die bepaalde goederen moet leveren aan steden en tempels. Door dat te doen zal je gunstpunten van de tempels krijgen en de speler die er op het einde de meeste heeft, is de winnaar.


Het spel is opgedeeld in 3 rondes, en elke ronde bestaat uit 3 fases. Die fases bestaan uit : het verkrijgen van contracten, het vervullen van contracten, en punten scoren. Fase 1 = het verkrijgen van contracten : je krijgt hier de keuze uit een rij met combinaties van  contracten, steden en bewegingspunten. Ze hangen samen, het is dus alles te nemen of een andere rij. Daarna moet je dit contract aan je speelbord plaatsen, maar je moet dit wel plaatsen op een soort van tijdslijn, en die probeer je te laten overeenkomen met de volgorde van de steden die je gaat bezoeken.


Fase 2 = het vervullen van contracten. Je gaat nu varen van stad tot stad, en dat kost je bewegingspunten. Door de kaarten die je uit de rij hebt gekozen heb je een aantal bewegingspunten ter beschikking. Zodra je de nodige grondstof in de desbetreffende stad kunt afleveren, krijg je of gunst punten van die tempel of goud, waarmee je gunst punten kunt kopen maar waarmee je ook het bereik van je schip kan uitbreiden. Met goud kan je dus toch nog net een stukje verder varen waardoor je toch nog de goederen kunt leveren. Tenslotte in fase 3 scoor je punten van de tempels.


Dit spel werd geschonken door Queen Games en is vanaf juli te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 3-5
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 45 minuten

Reacties

Populaire posts